Egyéb kategória

Életleckék, amit érdemes megtanulni Forrest Gumptól

Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle. – Ez talán az egyik legismertebb idézet a több mint 20 éves, hat Oscar-díjjal jutalmazott filmadaptációból, és tulajdonképpen tökéletesen összefoglalja a történet esszenciáját. A Forrest Gump vicces, inspiráló és szívszorító, miközben az élet számtalan súlyos kérdését felteszi – ha csak egy kicsit is elgondolkodunk rajtuk, már elérte a célját.

vous - 2018.02.24.
Életleckék, amit érdemes megtanulni Forrest Gumptól

Sose féljünk őszintének lenni…

Forrest mindig kimondja, amit gondol, és ezzel általában fel is zaklat másokat, mert olykor könyörtelen tükröt mutat nekik önmagukról. Ez néha bántónak tűnhet, ugyanakkor senki sem haragszik rá igazán, mert tudják, hogy sosem ártó szándékkal mondja ki ezeket a dolgokat.

…bárkivel is beszélünk

Teljesen mindegy, hogy egy ismeretlen a buszmegállóban, vagy épp az Egyesült Államok elnöke, Forrest mindenkit egyenlőként kezel – egyenlő tisztelettel, de egyenlő őszinteséggel is. A kivételezés Forrest világában nem létezik, mert az ő szemében minden ember egyforma.

Forrás:
Youtube

Mindig éreztessük a szeretetünket a számunkra fontos emberekkel

Forrest sosem rejti véka alá az érzelmeit, és félreérthetetlenül kifejezi szeretetét azok felé, akik fontosak számára. A szívét kitárja, és akiket szeret, azok ezt mindig pontosan tudják.

Ne féljünk szeretni

Ahogy nem fél kimutatni, ha törődik valakivel, úgy attól sem fél, hogy teljes szívével szeressen. Nem gondolja túl a dolgokat, egyszerűen csak szeret. Ezt az egyszerűséget pedig mindenki eltanulhatná tőle.

A teljes cikket a Ridikül oldalán olvashatjátok, a folytatásért kattintsatok ide

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.