Egyéb kategória

Ezért beszél mindenki az amerikai műkorcsolyázóról

Korocsolyatörténelmet írt az amerikai Mirai Nagasu. Ő az első amerikai korcsolyázó nő, aki olimpián megugrotta a tripla axelt. 

vous - 2018.02.13.
Ezért beszél mindenki az amerikai műkorcsolyázóról

A 2018-as téli olimpiát a dél-koreai Phjongcshang városában rendezik és máris megvan az első „nagy szám”: Mirai Nagasu a 24 éves műkorcsolyázó az első amerikai, aki valaha megugrotta a tripla axelt, – a tulajdonképpen legnehezebb ugrást – az olimpián.

Objektum doboz

Mirai Nagasu összességében a harmadik sportoló, aki valaha is végrehajtotta ezt az ugrást az olimpiák történelmében.

Azonban nem Mirai az egyetlen olyan amerikai, aki meg tudta ugrani a tripla axelt. Korábban már Tonya Hardingnak és Kimmie Meissnernek is sikerült – nekik nem az olimpián. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.