Egyéb kategória

Kiderült: ezért nem járt szerda reggel az M2-es metró

Bosszantóan indult a reggel azok számára, akik az M2-es metróval szerettek volna eljutni a munkába vagy az iskolába. A metró már az üzemkezdéstől nem járt az Örs vezér tere és a Deák tér között – pótlóbuszokkal szállítják az utasokat. Kiderült, mi okozta a fennakadást. 

vous - 2018.02.07.
Kiderült: ezért nem járt szerda reggel az M2-es metró

Nem jár az M2-es metró az Örs vezér tere és a Deák Ferenc tér között – közölte a BKK fődiszpécsere az MTI-vel szerdán reggel. A BKK tájékoztatása szerint a hatóság és a BKV Zrt. intézkedik, egyelőre nem indult el a forgalom.

A rendőrség tájékoztatása szerint baleset történt.

A BKV pedig 9 óra után egy közleményt adott ki: 

Február 7-én kora hajnalban az M2-es metróvonalon szolgálatot teljesítő két szolgálati vonat koccanásos balesetet szenvedett a Blaha Lujza téri megállónál, az ütközés során a pótkocsik kisiklottak. 

Az üzemszünetben történt baleset során személyi sérülés nem történt, az eset vizsgálata, valamint az anyagi kár megállapítása folyamatban van. A rendőrségi vizsgálat folyamatban van, a helyreállítási munkálatok megkezdődtek.

10 óra után nem sokkal a Budapesti Rendőr-főkapitányság is kiadott egy közleményt:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást indított az Astoria és a Blaha Lujza tér között a metró alagútban történt baleset miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 7-én 1 óra 59 perckor két műszaki szerelvény ütközött össze Budapesten, az M2-es metró vonalán, az Astoria felől a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon, az alagútban. A balesetben egy fő könnyű sérülést szenvedett.

A baleset körülményeinek és a személyi felelősség tisztázása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított nyomozást, és két személyt előállított. 

Korábban Nebenführer Dávid azt közölte: a metró üzemkezdettől, 4 óra 27 perctől várhatóan 7 óráig nem közlekedik. Az MTI megkeresésére később azt mondta: a hatóság és a BKV Zrt. még egy órát kért, de továbbra is pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A közlekedés azonban 10-ig sem indult el. 

A BKK Facebook-oldalán azt írta: aki teheti az Örs vezér tere felől vegye igénybe a 3-as villamost a Mexikói út felé, a 62-es villamost pedig a Blaha Lujza tér felé. Már 50 pótlóbusz van forgalomban – tették hozzá.

UPDATE! Az M2-es metró ismét a teljes vonalon közlekedik! 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.