Egyéb kategória

Ezért jó, ha a legjobb barátnőtök a kollégátok!

A munkahelyi barátság nem ritka: miért is lenne, hiszen a kollégákkal több időt töltünk, mint bármelyik családtagunkkal, gyerekkori barátainkkal. A közös munka, közös ebédek, a meló utáni italozások könnyen összehozzák az embert. Most az is kiderült, hogyan hat ez a munkavégzésre.

vous - 2018.01.25.
Ezért jó, ha a legjobb barátnőtök a kollégátok!

A Gallup felmérése szerint, azoknak az embereknek, akiknek a munkahelyükön van a legjobb barátjuk 43 százalékkal nagyobb az esélyük, hogy sikereket, elismerést szerezzenek. A felmérés azt is megállapította, hogy azok a munkavállalók, akik a legjobb barátjukkal dolgoznak, 37 százalékkal nagyobb valószínűséggel mondták, hogy van motiváló tényező a munkahelyükön – ez mondjuk nyilvánvaló. 

Az is kiderült, hogy a felmérésben résztvevők 67 százaléka a „munkahelyi legjobb barátjával” a fizetésének összegét, családi történeteket, és a szerelmi életét is megosztja. Ezzel szemben a baby boom-koszak (1946-1964)  szülöttei közül már csak egyharmaduk teszi ezt. 

barátság barátnő lányok szőke barna

10 jel, hogy a munkatársatok a legjobb barátnőtök

Ha belegondoltok, akkor a munkahelyeteken töltitek a fél életeteket. Pontosan ezért szükségetek van egy legjobb barátnőre az irodában is, nem? Ha ezt a 10 dolgot tapasztaljátok, akkor ne keressetek tovább!

A Journal of Vocational Behavior című folyóiratban megjelent tanulmányban Michael J. Tews, a vezetőszerkesztő azt írta,

Ha a munkavállalók számára lehetőség nyílik az egymás közötti szocializációra, akkor nagyobb valószínűséggel fejlődnek a magasabb minőségű kapcsolatok, amelyek megnyitják az eszmecserék kapuit. 

 A Charity Relate kutatása szerint viszont az emberek 42 százaléka nem rendelkezik baráttal a munkahelyén – bánhatják, ugyanis egy másik kutatás szerint is kellennek a BFF-ek a munkahelyre!

Jenny Roper, a HR magazin szerkesztője szerint:

A munkavállalók többségének – generációktól függetlenül – a társadalmi kapcsolat kulcsfontosságú a munkahelyi elégedettségük szempontjából.

Mi ezzel nagyon is egyetértünk!

Ajánlott cikkek