Egyéb kategória

Hogyan öltözzetek gazdagnak akkor, ha nincs pénzetek? Eláruljuk!

Van a YouTube-on egy külön műfaj, amelyben divat- és/vagy életmódvloggerek osztják meg a titkot, hogyan öltözhetünk milliomosnak akkor, ha amúgy nincs egy vasunk sem. Tényleg erre van szükség?

vous - 2018.01.20.
Hogyan öltözzetek gazdagnak akkor, ha nincs pénzetek? Eláruljuk!

Niki Sky 2017 novemberében töltötte fel a videóját, és már több mint 900 ezer megtekintése volt. Arról mesél, hogyan nézzünk ki milliomosnak annak ellenére, hogy a pénztárcánk csaknem teljesen üres.

Tanácsai szerint

  • legyen egy vásárlást segítő applikációtok, hogy ne maradjatok le az akciókról,
  • viseljetek semleges árnyalatokat (fekete, bézs, barnák, fehér, csak semmi szín, semmi minta, ami túl zavaros lenne, vagy amivel nagyot lehetne hibázni),
  • legyen hegyes orrú cipőtök (mert az sokkal drágábbnak tűnik…),
  • legyen egy jó varrónőtök (aki rátok igazítja a ruhákat, ha nem vagytok konfekcióméret, mert attól sokkal drágábbnak tűnnek),
  • viseljetek vörös rúzst, amely a legolcsóbb és leggyorsabb megoldás.

Ilyen és ehhez hasonló tippekből tényleg Dunát lehetne rekeszteni. Megnézhettek több hasonló videót is, a lényeg ugyanaz: tippek, trükkök, amelyekkel

elhitethetitek másokkal, de leginkább magatokkal, hogy úgy néztek ki, mintha lenne pénzetek.

Mi a baj ezekkel a videókkal?

Például ezzel:

Objektum doboz

Vagy ezzel:

Objektum doboz

Vagy ezzel:

Objektum doboz

Az, hogy ez nem így működik. Attól nem lesz több pénzetek, hogy elhitetitek másokkal, hogy van pénzetek. Ráadásul olyan darabokra költötök, amelyek minőségüknél fogva nem lesznek sokáig a szekrényetekben.

Arról nem is beszélve, hogy nehéz komolyan venni a milliomost, ha látszódik pulcsin keresztül is, hogy rossz méretű melltartót visel, látszólag is gagyi anyagból készült termékeket mutogat a kamerának, és arról magyaráz, hogy egy fast fashion darabról elhiszik mások, hogy milyen drága volt csak azért, mert olyan a színe, ami letisztultnak tűnik. Aha.

És az is a baj, hogy ezek a lányok valójában egy bizonyos stílusról beszélnek, amiről azt gondolják, hogy a milliomos nők sajátja. Még ha a tippek között is van olyan, ami nem is hülyeség akkor, ha valaki szeretne szezonokon átívelő ruhatárat építeni. De abban az esetben nem elég csak a színekre és a szabásvonalakra figyelni, hanem a minőségre is.

És akkor hogyan öltözzetek stílusosan kevés pénzből?

Magyarországon is egyszerű stílusos, minőségi ruhadarabokat találni. Ezeket a darabokat másod- és harmadkézből beszerezhetitek ismerősöktől, barátoktól (ruhacseréken akár), figyelhetitek a lakás- és garázsvásárokat, és ne felejtsétek el a turkálókat se.

A turikban számtalan olyan minőségi konfekcióra (még mindig nem luxustermékre) bukkanhattok, amelyek újonnan nem kaphatók Magyarországon. Vagy kapható lett volna sokszoros eredeti áron, de a márkák már kivonultak Magyarországról.

De még a márka sem egyenlő a minőséggel. Azért, mert valaminek jól csengő márkaneve van, amelyben évtizedekig megbízhattunk, és meg is bíztunk, még gyárthat hirtelen rossz minőségű termékeket. A szemünk, a tapintásunk és az orrunk azonban segíthet eligazodni ebben az útvesztőben.

És ha minőségi terméket veszünk, az tényleg évekig velünk maradhat, jól nézhet ki, és megfelelő ápolás mellett (!) a ruhatárunk alapdarabja lehet, ami tényleg azt sugallja: milliomosok vagyunk tudunk kevés pénzből stílusosak lenni.

second hand turkáló mengyán eszter

(Majdnem) csak second hand ruhákat viseltem 5 napig

Többször kaptam már olyan bókot, ami tulajdonképpen nem is feltétlenül egy-egy ruhadarabnak szólt, nem is annak, ahogyan viseltem őket. A tetszésnyilvánítást inkább azzal nyertem el, hogy az éppen viselt összes ruhadarabot turiból vagy ruhacseréből szereztem be, mégsem néztem ki úgy, mintha a nyolcvanas, kilencvenes vagy kétezres évek elején ragadtam volna. Arra gondoltam, megmutatom nektek is, hogyan lehet másodkézből öltözködni (majdnem) tetőtől talpig.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.