Egyéb kategória

Egyszerű, egészséges, ünnepmentes egytálétel: kelbimbó gombával és tojással

Az ünnepi trakták után jólesik valami egyszerű és egészséges fogás, sőt az sem árt, ha gyorsan el is készül, így van alkalom kihasználni az év utolsó napjait békésen és nyugalomban. Egy húsmentes, de fehérjében gazdag, egyedényes, könnyű, mégis tartalmas egytálételt hoztunk, amit gyerekjáték elkészíteni.

vous - 2017.12.29.
Egyszerű, egészséges, ünnepmentes egytálétel: kelbimbó gombával és tojással

Bonyolultabb, mint egy sima tükörtojás, de nem sokkal, ízekben, illatokban, tápértékben viszont sokkal gazdagabb a kelbimbóval és gombával sült tojás. A gomba és a tojás fehérjetartalma mindenki számára ismert, de a kelbimbó is kiemelkedően sokat tartalmaz belőle, legalábbis a többi zöldséghez viszonyítva, emellett rostban és C-vitaminban, vasban és folsavban is igencsak gazdag, így nők számára különösen áldásos a fogyasztása.

A mini káposztafejek ráadásul sokkal könnyebben emészthetők, mint más káposztafélék, és ha valaki főve nem is kedveli annyira, a sült változatot mindenképpen érdemes kipróbálnia. 

gomba

A gomba valóban szuperélelmiszer? Ha szuper, ha nem, együk!

Amellett, hogy tipikus őszi kaja, baromi finom, változatosan elkészíthető, viszonylag olcsó, és még csak nem is hizlal. Ezek mellett pedig nem jelent túl nagy kihívást az elkészítése még azoknak sem, akik nem annyira jártasak a konyhaművészet terén. A gombák jó tulajdonságai ezzel még korántsem értek véget… Olvassátok, és egyétek!

Ha fagyasztott kelbimbóval készítjük, akkor a tisztítást is megspórolhatjuk, így igazi villámfogássá válhat, mert a kelbimbó és a gomba is gyorsan megpárolódik. Egy kis kakukkfű, fokhagyma és fehérbor került a zöldségekhez, nagyon finom így együtt, a tojás mellett pedig egy kis reszelt sajt is gazdagítja ezt az egyszerű fogást.

Ha van otthon pirított hagymánk és egy kis csíránk, akkor ezzel megszórva még teljesebb ízhatást kapunk, de ezek nélkül is isteni finom!

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek