Egyéb kategória

Nem kötelező a karácsonyi kajakóma: tippek túlevés ellen

Legyünk őszinték: az év végi ünnepi időszak nemcsak a szeretetről, de a folyamatos sütés-főzésről és a végeláthatatlan evésről is szól, és valószínűleg mindenki ismeri a karácsonyi kajakómát. Úgy habzsolunk, mintha önmagunk ellenségei lennénk, hiszen pontosan tudjuk, hogy nem teszünk jót vele magunknak. De miért falunk annyit, és mit tehetünk ellene?

vous - 2017.12.09.
Nem kötelező a karácsonyi kajakóma: tippek túlevés ellen

Enni jó, közösen enni még jobb, sokfélét kóstolni pedig egészen csodás, a karácsony pedig arról – is – szól, hogy egy ünnepi asztal körül sokan összeülünk, és jókat falatozunk.

Nem a diétázás időszaka ez, és nem is kell lemondanunk semmiről, de érdemes mértékkel és okosan enni!

Ez nem mindig könnyű, tekintettel arra, hogy jóval több szénhidrát és zsírosabb, fűszeresebb étel kerül az asztalra, arról nem is beszélve, hogy sokan kényszeresen sokat és sokfélét főznek, a bőség és az ünnep címszavakkal. Gondoljunk csak a sütiarzenálra, a töltött káposztára…

Legyetek a kajapornó királynői! – Készítsetek ételfotót, mint a profik

Hajlamosak vagytok a túlevésre? Nyugi, nem veletek van a baj!

Az esti buli után leszaladt egy (kettő, három…) szelet pizza hazafelé és most borzasztó lelkiismeret-furdalás gyötör benneteket? Nyugi, semmi baj nincs ezzel! Összegyűjtöttünk három mítoszt a túlevés-jelenségről, amit itt az idő örökre elfelejteni.

Ha mi magunk készítjük a menüt, akkor jóval könnyebb dolgunk van, mert egy csomó helyen könnyíthetünk… A legjobb trükk, ha minél több nyers vagy párolt, sütőben sült zöldséget csempészünk valamilyen módon a fogásokba, salátákat készíthetünk köretnek könnyebb öntetekkel a nehezebb majonézes mártások helyett, és inkább halat vagy pulykamellet készítünk főfogásnak.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
Otthon
Miért praktikus a kinyitható kanapé mindennapi alváshoz?
vous - 2024.05.30.
A kinyitható kanapé nagyon praktikus akár mindennapos alváshoz is. Miért? Azért, mert egyszerre több funkciót is ellát, miközben rendkívül kényelmes bútordarab. De ne rohanjunk ennyire előre, vegyük sorra az előnyöket!