A krumplipüré vitathatatlanul a legnépszerűbb ünnepi köret, sok családban a vasárnapi ebéd el sem képzelhető nélküle, no meg rántott hús nélkül, de valljuk be, hogy unalmassá tud válni. Nem árt néha kicsit új ízekkel felfrissíteni a repertoárt. Három zöldségpürét mutatunk, isteni finomak, és semmivel sem bonyolultabbak, mint a krumplipüré.
A köret sokszor csak másodlagos vagy mellékes, pedig nem kellene így lennie – ha például egy roston sült hús vagy hal mellé, rántott, bundás étel mellé készítünk kísérőt, annak nem árt izgalmasabbnak, fűszeresebbnek lennie, mert hatalmasat emel az élvezeti szinten. Nem kell bonyolult dolgokra gondolni, a ma már minden háztartásban megtalálható késes robotgéppel vagy botmixerrel a legegyszerűbb zöldségekből is álomfinom püré-alternatívákat kerekíthetünk.
Most két téli zöldségből, karfiolból és sütőtökből, valamint a fagyasztóban mindig megbújó zöldborsóból hoztunk három olyan finom pürét, ami vasárnapi, de akár ünnepi, karácsonyi fogások kísérőjeként is megállják a helyüket.
De olyan egyszerűek, hogy hétköznapokon is elkészíthetjük, tükörtojással vagy egy gyors ham and eggs-szel is tökéletesen működnek.
Álomalak 10 nap alatt – de legalább mínusz 5 kiló
A strandszezonra mindenki szeretné egy kicsit formába hozni magát, megszabadulni néhány makacs kilótól, és nemcsak a látvány, hanem a jobb testérzet miatt is. 10 nap odafigyeléssel, pontosabban nyerskosztos diétával ez könnyedén sikerülhet.
Gyömbéres sütőtökpüré
Hozzávalók:
Elkészítés: A sütőtököt és a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, lábasba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, sózzuk, és forrástól számítva kb. 15 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük.
Késes robotgépbe tesszük, hozzáfacsarjuk fél citrom levét, borsot őrölünk hozzá, kurkumával és gyömbérrel fűszerezzük, és a tejszín felét hozzáadva pépesítjük, ha szükséges, még tovább selymesítjük a maradék tejszínnel.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!