Akik gyakran visznek magukkal otthonról útravalót, azok tudják, hogy hamar unalmassá tud válni a két kenyérszelet közé vagy zsemlébe, kiflibe töltött felvágott vagy sajt. A tortillawrap viszont mutatós, mókás, könnyen készíthető, nem is morzsálódik, praktikusan ehető – és még van néhány érvünk mellette...
A tortilla a mexikóiak lapos kenyere, kukoricás és búzalisztes változata is létezik, és szerencsére egyre ismertebb és kedveltebb nálunk is, olyannyira, hogy már a nagyobb boltok polcain állandó helyet kapott.
Nagyon sokféle módon használható, tölthetjük hidegen és melegen, félbehajtva quesadillának vagy felgöngyölve tekercsnek.
Kimondottan praktikus, mert a visszazárható csomagolásnak köszönhetően sokáig eltartható, és bármikor előkapható, ha épp elfogyott a kenyér vagy izgalmasabb szendvicsfélére vágyunk.
Nagy előnye még ennek a lepénykenyérnek, hogy bár nagy alapterületű, mivel ugyancsak vékony, így mégis kevesebb szénhidráttal készülhet a szendvicsünk, mintha kenyeret vagy más péksüteményt használnánk. Ráadásul megpakolhatjuk egy csomó egészséges finomsággal.
Az egészséges életmód boldogtalanságot eredményez?
Cikkek, tanulmányok és könyvek ezreiben olvashatunk arról, hogyan étkezzünk egészségtudatosan. Igyekszünk megjegyezni, hogy az egyes ételek, alapanyagok milyen hatással vannak szervezetünkre, testünk működésére. Odafigyelünk, hogyan áll össze a napi és a heti étrendünk, hogy a bevitt tápanyagokkal minél tovább megőrizzük egészségünket, fittségünket és szépségünket. De vajon ilyenkor mi a helyzet a „boldogságszintünkkel?”
A wrap – vagyis tekercsnek elkészített tortillás szendvics – ráadásul azért is praktikus, mert könnyen csomagolható és szállítható például alufóliába vagy frissen tartó fóliába tekerve, nem macerás a fogyasztása sem.
A tortillawrap elkészítése nem kimondottan nehéz dolog, de van néhány apróság, amire érdemes figyelni a készítésekor.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!