Egyéb kategória

A tökéletes kuckózós ital: hagyjátok, hogy kényeztessen a narancsos forró csoki

Ahogy közeledünk az év vége felé, egyre sötétebbek és undokabbak, hűvösek és zordak a napok, ilyenkor pedig a legjobb bekuckózni, és egy jó forró, fűszeres itallal kényeztetni magunkat és szeretteinket. Lélekben vagy ténylegesen is készülni a karácsonyra, közösen matatni valamilyen DIY apró ajándékon, vagy egyszerűen csak lenni, beszélgetni. Ha valami igazán selymes italt kortyolnátok hozzá, íme egy narancsos és nagyon csokis forró finomság...

vous - 2017.11.20.
A tökéletes kuckózós ital: hagyjátok, hogy kényeztessen a narancsos forró csoki

A forró csoki nem kakaó, akkor igazán jó, ha krémes és illatos, tulajdonképpen nem is egy egyszerű ital, hanem már-már desszert. Ehhez alap a jó minőségű étcsoki, minél magasabb kakaótartalommal, ami persze nem azt jelenti, hogy a legfinomabb belga vagy svájci csokit kellene választanunk hozzá, a legegyszerűbb ízesítetlen is tökéletes – úgyis megbolondítjuk fűszerekkel, selymesítjük tejjel, tejszínnel.

forró csoki

Lepjétek meg a barátnőiteket forró csokival, ne is akárhogyan!

Adni jó, de sokszor elmegy tőle a kedvünk, főleg, ha bemegyünk egy plázába, és türelmetlen vásárlókkal teli kacskaringózó sorok fogadnak bennünket. Ilyenkor kell megcsillogtatni rejtett, kreatív énünket és meglepni például a barátnőinket, kollégáinkat egy – ha nem is házi készítésű, de – házi csomagolású forró csokival!

A csokihoz szerencsére rengeteg fűszer passzol, így ennek a forró italnak is tengernyi ízvilágot kölcsönözhetünk.

Vanília, fahéj, gyömbér, kardamom, csili, szegfűszeg, csillagánizs, szegfűbors, rózsabors mind-mind illik hozzá,

felturbózhatjuk akár egy kis mogyorókrémmel is, vagy épp naranccsal, mint az alábbi receptben, kicsit karácsonyi, ünnepi ízvilággal. 

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek