Egyéb kategória

A SunCity nem egy elcseszett musical – Látványos, pörgős, habkönnyű szórakozás

A SunCity című új popmusical a tizenéves korosztály számára meghatározó élmény lehet. Nekik ott a helyük a Pesti Magyar Színházban – és ha már elmennek, azt javasoljuk, vigyék magukkal a szüleiket, nagyobb tesóikat vagy a nagyit is. Ők sem fognak unatkozni. Honnan tudjuk? Ott voltunk a premieren, és megnéztük a darabot.

vous - 2017.11.18.
A SunCity nem egy elcseszett musical – Látványos, pörgős, habkönnyű szórakozás

Mondjuk, az lehet, hogy a szülők vagy a nagyszülők nem értenek minden egyes szót, pedig érdemes lenne fejleszteni a szókincsüket. Mert ennek az újmagyarnak, amelyben alap a fancy és a lájk, helye van a színpadon is.

Ugyanúgy, ahogy Babitsnak vagy Petőfinek, akik még ki tudták magukat fejezni verselve, ha szerelembe estek – nem úgy, mint a Holnap Tali! musical legcukibb szerelmespárja Mikike (Kirády Marcell) és Nóri (Kornis Anna / Beke Lilla), akik csak dadognak, hebegnek és haboknak.

A történet azonban nem az ő zseniálisan ábrázolt kiskamasz szerelmükről szól.

Forrás:
Kozma János

A sztori pont annyi, amennyi egy ilyen habkönnyű popmusicalnek lennie kell. Van egy osztály, amelyből a kemény mag a tanév végén együtt vonatozik le a Balatonhoz, mert Lillának (Bánovits Vivianne) a nagyi odaadta a nyaralót. Az a baj, hogy a nagyi a másik, Svájcban élő unokájának is odaadta a nyaralót. Természetesen ugyanazt a házat és ugyanarra a hétre.

A két lány és bandáik kénytelennek lesznek elviselni egymást. A bonyodalmat azonban nemcsak az összegubancolódó szerelmi szálak okozzák, hanem a SunCity fesztivál énekversenye is, amelyen bárki (ismétlem, bárki) részt vehet.

Forrás:
Kozma János
SunCity Holnap Tali musical interjú Mengyán Eszter

„Ez nem egy hagyományos musical, teljesen más világot teremt” – Interjú a SunCity két szereplőjével

Hetek óta folynak a SunCity musical próbái a Pesti Magyar Színházban, vészesen közeleg a premier dátuma: november 17. A musical szót talán le se kellett volna írnom, nehogy emiatt ne olvassa tovább a cikket az, aki a klasszikus musicaleket nem, a popzenét viszont szereti. A SunCity ugyanis műfajteremtő előadás, amely a kiskamaszokat és szüleiket, kamaszokat, de akár az érettségire készülőket is bevonzhatja. Egy hosszú próbanap végén beszélgettem két szereplővel: Kiss Anna Laurával és Kovács Gyopárral.

A konfliktus tehát adott, ahogy a szereplők egy része is.

A jó egy éve futó Holnap Tali! sorozatból ugyanis a rajongók viszontláthatják a legrégebbi szereplők közül nemcsak Mikikét, hanem Somát (Derék Bence), Larát (Kiss Anna Laura) és Csabikát (Dobai Attila) is.

Az utóbbi egyébként viszi a hátán szinte az egész musicalt, az ő jelenléte nemcsak végtelenül szórakoztató, hanem a musical lelke is. A Sztárséf című dala pedig az egyik legjobb a sok-sok szám közül. Hasonlóan erős karakter a svájci testvér, Frida is. Az őt alakító Tóth Angelika egyszerűen tökéletesen hozza az affektálós primadonnát, és énekben is az egyik legjobb.

Forrás:
Kozma János

A jelmezek és a koreográfia nagyon jók, a díszlet viszont a hatalmas cseresznye a hab tetején, rengeteget hozzáad a darabhoz. Közös kedvencünk a fénnyel festett vonat, arra valamennyien szívesen felültünk volna, akkor is, ha a mi vonatunk már elment, mert azért azt be kell látnunk: a SunCity mondanivalójában nem kifejezetten a huszonévesek darabja, akik méár túl vannak az első fesztiválon, az első nagy szerelmi csalódáson és első nagy kibékülésen.

Akinek viszont mindenképp vegyetek jegyet karácsonyi ajándékba azok:

  • akik rajonganak a Holnap Tali! sorozatért,
  • illetve az ő szüleiknek, testvéreiknek, nagyszüleiknek,
  • akik rajonganak Csonka Andrásért,
  • akik szeretik a rendező, Szente Vajk munkásságát,
  • akik szeretnék elfelejteni, hogy közeleg a tél, és egy kis nyárra várnak,
  • akik tudják milyen elindulni fesztiválra az édesanyjuk által összepakolt csomaggal, amely tartalmaz többek között egy tartalmaz sátrat, gumicsizmát, malária elleni tablettát, vízszűrős kancsót, és egy kötegnyi gumióvszert.

Forrás:
Kozma János
SunCity

„A tiniknek sokkal több impulzus kell, de ez a musical be fogja húzni őket” – Interjú Pavletits Bélával

A lelkemre kötötték, hogy mindenképpen kérdezzek rá, mivel jött a Pesti Magyar Színházba, mert jó sportoló hírében áll. Hogy jó tanuló is volt, azt csak a beszélgetésünk alatt kérdezem meg. Pavletits Bélának a SunCity – a Holnap Tali!-musicalben csak kisebb szerep jut, de a Holnap Tali! sorozat oszlopos tagja a kezdetek kezdete óta. Ő Döme osztályfőnök úr – később igazgató –, akiért nem a sorozat legfiatalabb nézői, hanem inkább az anyukáik rajonganak. A musical egyik próbája után beszélgettem vele.

Ajánlott cikkek