Egyéb kategória

„Beláttam, hogy a hivatás iránti szenvedély nélkülözhetetlen” – interjú Kováts Verával

Egy tehetségkutatóban ismerte meg az egész ország. Az akkor még csak 16 éves lány szólókarrierbe kezdett, mellette óvodapedagógusnak tanult, majd később saját akusztikus zenekart alapított. Játszott többek között a Thália Színházban és a Pappa Pia című romantikus musicalben, és immár színiakadémián tanul. 2018 márciusától pedig a Holnap tali! stábjával forgat. Míra karakterét formája majd meg a sorozat most induló 5. évadától. Kováts Verával beszélgettünk a sorozatról, sikerről és arról, hogyan lett óvodapedagógusból színésznő. 

vous - 2018.03.23.
„Beláttam, hogy a hivatás iránti szenvedély nélkülözhetetlen” – interjú Kováts Verával

Jelenleg a Pesti Magyar Színiakadémián tanulsz, de korábban óvodapedagógusnak készültél. Akkoriban azt mondtad, azért nem jelentkezel színitanodába, mert félsz, hogy ha kötelezően kell tanulni valamit, megutálod. Úgy tűnik, ez változott, és te is változtál. Mi történt?

Egy idő után belefáradtam ebbe, nem szerettem volna óvodapedagógus lenni, nem szerelemből csináltam. Beláttam, hogy a hivatás iránti szenvedély nélkülözhetetlen. A Színiakadémián a tanáraim nagyon inspirálóak, változatos és sokféle feladatot kapunk, az osztálytársaimmal is gyorsan megtaláltuk a közös hangot. 

Hasonló volt a helyzet a saját zenekarommal is (Vera and the Foxes), imádtam, de a zenés színház sokkal több lehetőséget nyújt nekem. Lehetek a figyelem középpontjában is, de megtapasztalhatom azt is, milyen, amikor ugyanannyi munkával ugyan, de csak egy kisebb szereppel járulok hozzá a nagy egészhez.

A színjátszásban az a legjobb, hogy ez egy csapatmunka, mindenki ugyanannyit tesz bele. 

Forrás:
Holnap tali!

Mit jelent számodra a siker? Mikor érzed magad sikeresnek?

Úgy gondolom, akkor vagyok sikeres, ha dolgozom, ha van dolgom. Ez leginkább akkor valósul meg, ha sok inger ér. Jelenleg ez abszolút igaz az életemre: suliban vagyok, majd forgatok, interjút adok és újra forgatok. Nagyon élvezem.

Egy már meglévő karakter szerepére érkeztél a sorozatba, önmagában már ez sem egyszerű feladat. Mennyire tudsz azonosulni Míra karakterével?

Eleinte nehéz volt, mert alapvetően nem hasonlítunk Mírával. Ő egy nagyon megosztó, picit öntelt és önző lány, domináns és lendületes karakter. Tulajdonképpen sose akar rosszat senkinek, sőt, meglepően jószívű lányka szerintem. Bennem is megvannak ezek a tulajdonságok, de a negatív dolgokat az ember próbálja elnyomni magában. A lendületesség úgy érzem, stimmel, sokszor érzem azt, hogy megosztó vagyok, és ha kajáról van szó, akkor még önző is tudok lenni… 

Nem könnyű feladat, de úgy érzem, lassan megtaláljuk egymást Mírával.

Forgatások iszonyatosan jó hangulatban telnek, mindenki nagyon segítőkész, a rendezőtől a beauty-csapatig. Két éve forgattuk a Pappa Pia című filmet, az ott szerzett rutinom nagy segítség volt itt is. Természetesen kellett idő, hogy visszazökkenjek, de ez a csapat segítségével hamar megvalósult. 

Kivel jössz ki a legjobban a Holnap tali!-ból?

Bánovits Vivianne volt az első, akit felhívtam, hogy szereplni fogok a sorozatban. Vele mindent megtudok beszélni, nagyon jóban vagyunk.

Forrás:
Holnap tali!

Mit üzennél a Kováts Vera-rajongóknak, miért érdemes nézniük a Holnap tali!-t?

A rajongóim mindig kitartottak mellettem, végig kísérték az életem a Thália Színháztól a Pappa Pián át egészen mostanáig. Ha szerették azt, amit eddig csináltam, akkor a Holnap tali!t is nagyon fogják szeretni. 

Ez a sorozat friss, új és ami a legfontosabb, nem fiatalos akar lenni, hanem az is! 

Egészen egyszerűen ez nagyon jó sorozat.

Kováts Vera főszereplésével március 23-án, péntek este 21:05-től látható a Holnap tali! 5. évadának 1. epizódja az M2 Petőfi TV-n!

SunCity Holnap Tali musical interjú Mengyán Eszter

„Ez nem egy hagyományos musical, teljesen más világot teremt” – Interjú a SunCity két szereplőjével

Hetek óta folynak a SunCity musical próbái a Pesti Magyar Színházban, vészesen közeleg a premier dátuma: november 17. A musical szót talán le se kellett volna írnom, nehogy emiatt ne olvassa tovább a cikket az, aki a klasszikus musicaleket nem, a popzenét viszont szereti. A SunCity ugyanis műfajteremtő előadás, amely a kiskamaszokat és szüleiket, kamaszokat, de akár az érettségire készülőket is bevonzhatja. Egy hosszú próbanap végén beszélgettem két szereplővel: Kiss Anna Laurával és Kovács Gyopárral.

Ajánlott cikkek