Vannak olyan desszertek, amelyek valamiért ikonikussá válnak, és megpróbáljuk őket otthon reprodukálni. Számtalan csokis édesség – raffaello, snickers, bounty, kinder és társai – mellett tagadhatatlanul ide tartozik a Meki forró és ropogós almás táskája. A jó hír, hogy simán elkészíthető, ráadásul nem is nagy kihívás!
Alma, néhány fűszer, egy kis vaj és készen kapható leveles tészta kell csupán hozzá, no meg egy nagy adag olaj, amiben kisüthetjük a párolt, fűszerekkel gazdagított párnákat.
Kevésbé ropogós, de sokkal egészségesebb viszont, ha sütőben sütjük, ízeiben pedig ugyanaz, ha a „titkos” fűszert bevetjük,
mert ez adja ennek a legendává vált forró almás pitének a lényegét. Maga a királyság!
A „titok” az almához szinte kötelező fahéj és vanília mellett az édességekhez nem annyira párosított szerecsendió, ami frissen őrölve a legaromásabb. A három fűszer ízkombinációja tényleg mesés az édes és krémes almával!
Bámulatos tények a Mekiről, amiket biztosan nem tudtatok
Tegyük a kezünket a szívünkre: ha tehetnénk, minden nap a McDonald’s-ban ennénk. De hát a gyorskaja hamar megtenné a hatását, és bizony a pénztárcánk is igencsak megérezné. Leírtam ezt a két sort, és már érzem is a Meki illatát. Most azonban nem az isteni finom ételekről lesz szó, hanem olyan tényekről, amit eddig biztosan nem tudtatok a McDonald’s-ról.
Aki tényleg a tökéletes mekis hasonmást szeretné elkészíteni, az a töltött táskákat bő és forró olajban süsse ki, mi maradtunk a sütős, olajmentes, egészségesebb és egyszerűbb változatnál, ami langyosan és hidegen is nagyon finom.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!