Az édesszájú portugálok imádják a különféle piskótákat és minden olyan desszertet, amihez sok tojás kell. Nem csoda, hiszen a tojás jól felverve istenien könnyed piskótát eredményez, krémbe téve pedig ellenállhatatlanul selymessé teszi azt. A legnagyobb klasszikusuk, a pastel de nata, vagyis a tojáskrémes kosárka után a mézzel, naranccsal és olívaolajjal készülő piskótájukat is nagyon érdemes kipróbálni!
Könnyű, illatos, fűszeres, mézes és narancsos, pedig csak egy "egyszerű" piskóta a bolo podre, a portugálok híres piskótája, de a fűszerek, az olívaolaj és a citrus csodát tesz az általunk is jól ismert süteménnyel.
Kenjétek a bőrötökre, ott garantáltan csodát művel!
A fent említett tulajdonságai miatt jobb, ha a méz messziről elkerüli az ételeiteket, van azonban egy terület, amire bátran használhatjátok. Nina, a VOUS szerkesztője Méhkirálynő napunk alkalmából kipróbált három házi csodakencét, amik valóban csodát műveltek a bőrével!
Kíváncsiak vagytok a receptekre? Ide kattintva ti is elkészíthetitek a mézes ajakradírt, arc- és kézpakolást.
A mediterrán országokban nem ritka, hogy a vajat olívaolajra cserélik, ettől lesz ruganyos, puha, szaftos, hosszan friss a tészta, a narancs és a fűszerek pedig elképesztó illatokat és aromákat adnak a süteménynek.
Ha igazán jót akarunk, akkor világos és illatos akácmézet használjunk hozzá, a méz és a narancs nem mellesleg csodaszép színt is ad a sütinek, ami reggelire, uzsonnára, kávé vagy egy melengető tea mellé is tökéletes.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatasáért kattintsatok a Cookta oldalára!