Egyéb kategória

Habcsóktorta csinosan – csokikrémmel, roppanósan, krémesen

Amikor tortát készítünk, annak nemcsak finomnak, de csinosnak is kell lennie, legyen bármilyen ünnep is az apropó. Viszont nem mindenki született cukrásznak, és akinek nincs kellő gyakorlata, annak nagy kihívás lehet egy igazán mutatós torta. Ám van egy-két trükk, amivel garantáltan lenyűgöző lesz az ünnepi desszert.

vous - 2017.10.18.
Habcsóktorta csinosan – csokikrémmel, roppanósan, krémesen

Hibátlan glazúrt vagy tökéletes marcipánbevonatot készíteni nem egyszerű, ráadásul pepecselős, anyagismeretet és gyakorlatot is kíván, viszont egy isteni finom és nagyon csinos tortát egyszerűen is készíthetünk, és néhány apró trükkel nagyon látványosan feldobhatjuk – ehhez most egy csokis-vaníliás habcsóktortát is mutatunk.

Minden cukrász tudja – és csak titokban árulja el –, hogy a legjobban a gyümölcs öltöztet. Pár szem csillogó ribizli, hamvas málna vagy áfonya, vékonyra szeletelt eper, sötéten megvillanó szederszem bármilyen tortát elvarázsol, legyen az hófehér, tejszínes krémmel vagy sötét csokikrémmel bevonva.

unikornis-torta-edesseg-stegner-kunos-nikolett

Formabontó formatorták: csodás tortákat küldtetek nekünk

Ha formatorta, akkor cukrászda? Nos, a kérdés nem ilyen egyértelmű, főleg, hogy titeket is megosztott a téma. Többen írtátok nekünk, hogy szeretitek ti magatok elkészíteni, hiszen minden fáradalmat és verejtéket megér, amikor a gyerkőc meglátja kedvenc mesefiguráját. Körbenéztünk, mi a formatortatrend!

Fontos kellék lehet kezdőknek is egy habzsák, amelyből a cserélhető csőröknek-fejeknek köszönhetően csinos kis rózsákat vagy csigákat nyomhatunk ki a krémből. Ehhez semmilyen jártasság nem kell, és például akár churrost is készíthetünk a segítségükkel.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.