Egyéb kategória

Habcsóktorta csinosan – csokikrémmel, roppanósan, krémesen

Amikor tortát készítünk, annak nemcsak finomnak, de csinosnak is kell lennie, legyen bármilyen ünnep is az apropó. Viszont nem mindenki született cukrásznak, és akinek nincs kellő gyakorlata, annak nagy kihívás lehet egy igazán mutatós torta. Ám van egy-két trükk, amivel garantáltan lenyűgöző lesz az ünnepi desszert.

vous - 2017.10.18.
Habcsóktorta csinosan – csokikrémmel, roppanósan, krémesen

Hibátlan glazúrt vagy tökéletes marcipánbevonatot készíteni nem egyszerű, ráadásul pepecselős, anyagismeretet és gyakorlatot is kíván, viszont egy isteni finom és nagyon csinos tortát egyszerűen is készíthetünk, és néhány apró trükkel nagyon látványosan feldobhatjuk – ehhez most egy csokis-vaníliás habcsóktortát is mutatunk.

Minden cukrász tudja – és csak titokban árulja el –, hogy a legjobban a gyümölcs öltöztet. Pár szem csillogó ribizli, hamvas málna vagy áfonya, vékonyra szeletelt eper, sötéten megvillanó szederszem bármilyen tortát elvarázsol, legyen az hófehér, tejszínes krémmel vagy sötét csokikrémmel bevonva.

unikornis-torta-edesseg-stegner-kunos-nikolett

Formabontó formatorták: csodás tortákat küldtetek nekünk

Ha formatorta, akkor cukrászda? Nos, a kérdés nem ilyen egyértelmű, főleg, hogy titeket is megosztott a téma. Többen írtátok nekünk, hogy szeretitek ti magatok elkészíteni, hiszen minden fáradalmat és verejtéket megér, amikor a gyerkőc meglátja kedvenc mesefiguráját. Körbenéztünk, mi a formatortatrend!

Fontos kellék lehet kezdőknek is egy habzsák, amelyből a cserélhető csőröknek-fejeknek köszönhetően csinos kis rózsákat vagy csigákat nyomhatunk ki a krémből. Ehhez semmilyen jártasság nem kell, és például akár churrost is készíthetünk a segítségükkel.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.