Amellett, hogy tipikus őszi kaja, baromi finom, változatosan elkészíthető, viszonylag olcsó, és még csak nem is hizlal. Ezek mellett pedig nem jelent túl nagy kihívást az elkészítése még azoknak sem, akik nem annyira jártasak a konyhaművészet terén. A gombák jó tulajdonságai ezzel még korántsem értek véget... Olvassátok, és egyétek!
A legtöbb gomba tele van B3-vitaminnal, D-vitaminnal, folsavval, káliummal, rézzel és antioxidánssal. Jót tesz a csontoknak, csökkenti az ízületi fájdalmakat, szabályozza a vércukorszintet, erősíti és szabályozza az immunrendszert. Sőt nemrég kiderült, hogy a glükózszint szabályozásában is szerepet játszik, ami nekünk nőknek különösen fontos, ha a felesleges kilóktól szeretnénk megszabadulni.
Az egészséges táplálkozás nem csak néhány szuperélelmiszerből áll
"Ha valaki életmódváltásra adja a fejét, elkezdi keresni, kutatni az információkat. Milyen mozgások vannak? Milyen edzéstípusok kiknek jók, mikor hatásosak? Mit és mennyit kell enni edzés után? És előtte? Hogyan jelez a szervezet, ha kimerült, ha tápanyaghiánya van? Akkor most együnk gyümölcsöt este, vagy ne? Ma már az Instagramon is jelen vannak olyan szakemberek, akikre érdemes odafigyelni. Ez alkalommal két Insta-dietetikust mutatok be."
Együk hát reggelire, ebédre, vacsorára, levesbe, szendvicsre, rizottóba, tésztákra, és még a végtelenségig sorolhatnám, de beszéljenek helyettem a csodás gombás ételek!