Egyéb kategória

Fehér homokos tengerpart? Csak hiszitek! – ilyenek a tengerpartok valójában

Bármennyire is rajongok a természetfilmekért, mostanában gyakran elgondolkozom egy-egy nemrég forgatott filmet nézve: vajon mennyire valódiak ezek a képek? Vajon mennyire torzítják a valóságot a sokszor túlontúl gyönyörű képek miatt? Az óceán és a tengerek ugyanis telis tele vannak szeméttel. Ha csak gyönyörű, fehér homokos partokat mutatunk, még a végén elhisszük, hogy tényleg ez a valóság.

vous - 2017.09.21.
Fehér homokos tengerpart? Csak hiszitek! – ilyenek a tengerpartok valójában

És biztos vagyok benne, hogy vannak helyek, ahol még tényleg ez a helyzet. A tenger- vagy óceánpart gyönyörű, tiszta, egy álom ott pihenni. A legtöbb esetben viszont csak egy (megtisztított) szegletét látjuk a valóságnak. A következő fotók bizonyítékok arra, hogy néhány tengerpart, amelyről sokan rajongva álmodnak, valójában nagyon is szemetes. És erről csak mi, emberek tehetünk.

szemét hulladék

Tegyetek a műanyag ellen!

Bali, Kuta

Objektum doboz

Bali

Objektum doboz

És még mindig Bali

Objektum doboz

Aki a képet posztolta, ezt írta a fotója mellé: „Így nézett ki a part januárban, mielőtt elhagytam volna Balit. Minden telis tele műanyagszeméttel. Nemcsak sokkoló, hanem azt is felvázolja, milyen állapotban lehetnek az óceánok mostanság. És a legborzalmasabb, hogy – néhány, a hátizsákos turisták által szervezett szemétszedő eseményeket kivéve – senkit még csak meg sem hat az, ami történik. Csak azt látni, hogy a gyerekek játszanak a szeméttel és úsznak a szennyezett vízben, miközben a szállodák és éttermek tulajdonosai azon vannak, hogy elrejtsék a szemetet a turisták szeme elől, és úgy mutassák be Balit, mint valami érintetlen helyet. Pedig rá kell ébrednünk arra, hogy csak ez az egy Földünk van. Szívszaggató látni mindezt a saját szememmel…”

Malibu

Objektum doboz

Fülöp-szigetek

Objektum doboz

Hawaii

Objektum doboz

Kalifornia

Objektum doboz

Objektum doboz

Dél-Afrika

Objektum doboz

Ajánlott cikkek