A zserbó az egyik legkedveltebb, de ugyancsak kalóriadús, főleg karácsony táján kötelező, de mindig népszerű desszertünk, annyira varázslatosan finom, hogy nem lehet neki ellenállni – viszont meglepően egyszerűen átalakítható egészséges desszertté vagy épp sportolás mellé tápláló, lendületet adó energiagolyóvá. Mutatjuk is, hogyan.
A sárgabarack, a dió, a csokoládé és az omlós tészta együtt valamilyen csodálatos összhangot alkot, amit a svájci születésű, de Budapesten kiteljesedő cukrász, Émile Gerbaud valahogy nagyon megérzett.
Tökéletes süteményt alkotott, de az összetevőket kicsit átalakítva mentessé is tehető ez az ízvilág, és a tészta elhagyásával kimondottan egészséges, energiában és rostokban gazdag, de könnyű falatka is lehet.
Míg a klasszikus zserbó elég munkaigényes, az egészséges zserbógolyó pillanatok alatt elkészül, pár szem belőle szaladós napokon a reggelit is kiválthatja, de sportolás előtt és után is jól jöhet. Gyümölcs, olajos mag, a tészta helyett pedig zabpehely – legfeljebb egy kevés fehér csoki zavar bele a szuperegészséges kategóriába – hozzáadott cukrot viszont nem tartalmaz!
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!