Egyéb kategória

Karácsonyi süteményből energiát adó, egészséges falatka: zserbó mentesen és mennyeien

A zserbó az egyik legkedveltebb, de ugyancsak kalóriadús, főleg karácsony táján kötelező, de mindig népszerű desszertünk, annyira varázslatosan finom, hogy nem lehet neki ellenállni – viszont meglepően egyszerűen átalakítható egészséges desszertté vagy épp sportolás mellé tápláló, lendületet adó energiagolyóvá. Mutatjuk is, hogyan.

vous - 2017.08.22.
Karácsonyi süteményből energiát adó, egészséges falatka: zserbó mentesen és mennyeien

A sárgabarack, a dió, a csokoládé és az omlós tészta együtt valamilyen csodálatos összhangot alkot, amit a svájci születésű, de Budapesten kiteljesedő cukrász, Émile Gerbaud valahogy nagyon megérzett.

Tökéletes süteményt alkotott, de az összetevőket kicsit átalakítva mentessé is tehető ez az ízvilág, és a tészta elhagyásával kimondottan egészséges, energiában és rostokban gazdag, de könnyű falatka is lehet.

Míg a klasszikus zserbó elég munkaigényes, az egészséges zserbógolyó pillanatok alatt elkészül, pár szem belőle szaladós napokon a reggelit is kiválthatja, de sportolás előtt és után is jól jöhet. Gyümölcs, olajos mag, a tészta helyett pedig zabpehely – legfeljebb egy kevés fehér csoki zavar bele a szuperegészséges kategóriába – hozzáadott cukrot viszont nem tartalmaz!

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek