Egyéb kategória

Karácsonyi süteményből energiát adó, egészséges falatka: zserbó mentesen és mennyeien

A zserbó az egyik legkedveltebb, de ugyancsak kalóriadús, főleg karácsony táján kötelező, de mindig népszerű desszertünk, annyira varázslatosan finom, hogy nem lehet neki ellenállni – viszont meglepően egyszerűen átalakítható egészséges desszertté vagy épp sportolás mellé tápláló, lendületet adó energiagolyóvá. Mutatjuk is, hogyan.

vous - 2017.08.22.
Karácsonyi süteményből energiát adó, egészséges falatka: zserbó mentesen és mennyeien

A sárgabarack, a dió, a csokoládé és az omlós tészta együtt valamilyen csodálatos összhangot alkot, amit a svájci születésű, de Budapesten kiteljesedő cukrász, Émile Gerbaud valahogy nagyon megérzett.

Tökéletes süteményt alkotott, de az összetevőket kicsit átalakítva mentessé is tehető ez az ízvilág, és a tészta elhagyásával kimondottan egészséges, energiában és rostokban gazdag, de könnyű falatka is lehet.

Míg a klasszikus zserbó elég munkaigényes, az egészséges zserbógolyó pillanatok alatt elkészül, pár szem belőle szaladós napokon a reggelit is kiválthatja, de sportolás előtt és után is jól jöhet. Gyümölcs, olajos mag, a tészta helyett pedig zabpehely – legfeljebb egy kevés fehér csoki zavar bele a szuperegészséges kategóriába – hozzáadott cukrot viszont nem tartalmaz!

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.