A mochi a japánok tradicionális és ugyancsak népszerű édessége, ami az elmúlt években gyilkos desszertként került többször is a hírekbe. A ragacsos, nehezen rágható, nyúlós masszát csak apró falatokban szabad eszegetni, akkor semmi baj nem lesz!
A rizslisztből, cukorból és vízből készülő masszában semmi gyilkos nincs, ha megfelelően fogyasztjuk, vagyis apró falatokban, elrágcsálva, szopogatva. A „gyilkos” jelző azért ragadt rá, mert ünnepi alkalmakkor,
amikor az emberek kicsit túltolják az alkoholfogyasztást, figyelmetlenül vagy mohóbban eszik, és félrenyelik…
Klasszikusan kis gombóckák készülnek a rizses tésztából, amit megtöltenek gyümölccsel, számunkra furcsának tűnő édes vörösbabos krémmel, a tésztamasszát pedig gyakran színezik, ízesítik. Azért, hogy ne legyen ragacsos és könnyebben kezelhető legyen, étkezési keményítőbe, porcukorba, szezámmagba vagy kókuszba forgatják bele.
Házi fagyi egyszerűen, mindössze két hozzávalóból!
Ha szeretitek a jeges finomságokat, legyen az fagylalt, parfé vagy sörbet, érdemes elkészítenetek házi verziójukat, így kedvetek szerint kombinálhatjátok az ízeket, a fűszerezést és az állagokat. A krémes finomságokkal csupán egy baj van: hogy a legtöbb verzió megköveteli a fagylaltkészítő gépet. Nem úgy a sörbet, ami bár nem olyan krémes és selymes, mint a fagyi, de legalább annyira finom, sőt, szerintem még jobban is hűsít, mint tejszínes társai. A csupa jó tulajdonságaik mellett pedig van még egy nagy előnyük: baromira egyszerűen elkészíthetőek!
A legújabb mochitrend – természetesen a cuki állatfiguráknak megformázott mochik mellett – a fagylalttal töltött változat. Ez azért is jó, mert fagyasztva kevésbé nyúlós, ragacsos, könnyebben rágható és lassabban fogyasztható, így biztosak lehetünk abban, hogy az eszegetésekor nem lesz semmilyen galiba.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!