Egyéb kategória

Dobd össze és hagyjad: pácolt sajt, a nyári esték sztárja

Egy kellemes nyári estén nincs jobb dolog, mint a barátokkal üldögélni a kertben vagy a teraszon, könnyű bort vagy fröccsöt kortyolni, jókat beszélgetni. Persze egy kis finom harapnivaló sem árt, pár könnyű falat – például házi pácolású fűszeres sajt.

vous - 2017.07.26.
Dobd össze és hagyjad: pácolt sajt, a nyári esték sztárja

Olajban érlelt sajt persze készen is kapható, de ugyancsak borsos áron, és ha házilag készítjük, akkor ízlés szerint és sokféle módon fűszerezhetjük, egyszerűbb, olcsóbb sajtból is. Persze ellenérvként felmerülhet, hogy az olívaolaj sem olcsó mulatság, erre viszont csak annyit mondhatunk:

a fűszeres olaj nem vész kárba, a pácolás után tökéletesen felhasználható az utolsó cseppig salátához, sült zöldséghez, ráadásul fűszerolaj minőségben.

És mennyire vagány egy üveg házi pácolású sajttal betoppanni egy kerti partira, vagy előrukkolni vele, ha vendégek érkeznek!

keksajt04

Tej, ecet és vászonkendő: így készítsetek ízletes sajtot házilag, kiadósan és egyszerűen

Aki szereti a sajtokat, annak mindenképpen ki kell próbálnia a házi sajtkészítést, több okból is. Egyrészt nagyon jó móka boszorkánykodni a konyhában, sokkal több köze lesz az igazi sajthoz, mint a legtöbb boltban kaphatónak. Másrészt pedig nagyon finom, és még személyre is szabható különféle fűszerekkel, ízesítőkkel. Tej, ecet és egy vászonkendő kell csak hozzá.

A pácolás maga gyerekjáték: a megfelelően előkészített sajtokat ízlés szerint zöldfűszerekkel, fokhagymával, színes borssal, mustármaggal, korianderrel vagy csilivel, akár egy kis citromhéjjal üvegbe vagy dobozkába pakoljuk, felöntjük olívaolajjal, lezárjuk, és jól magára hagyjuk.

A fetának vagy krémfehérsajtnak 3-4 nap pihentetés jót tesz, a camembert 2-3 nap alatt elkészül, de ha gyorsabb megoldásra van szükség, a mozzarella fél nap alatt megvan.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.