Egyéb kategória

Célkeresztben a növényi tejek – érvek és alternatívák

A növényi tejek sokakat megosztó italok, egy tervezet szerint hamarosan nem is illethetők tej megnevezéssel... Sok oka lehet annak, ha valaki nem fogyaszt tejet, leggyakrabban azonban nem szabad akaratból, hanem kényszerűségből mondunk le nemcsak a tejről, hanem a különféle tejtermékekről. Most a tejpótló növényi italokat járjuk kicsit körbe.

vous - 2017.07.10.
Célkeresztben a növényi tejek – érvek és alternatívák

A tej elhagyásának leggyakoribb oka táplálékérzékenység, ami vagy tejfehérje-allergia vagy laktóz-intolerancia – bár ez utóbbi esetén a laktózmentes termékek fogyaszthatók. Vannak olyanok is, akik egész egyszerűen nem tartják emberi fogyasztásra alkalmasnak ezt az italt, emészthetetlennek és károsnak tartják – miközben persze másoknak vannak komoly ellenérveik –, és vannak, akik egészség- vagy környezettudatosság okán választják a vegán, minden állati alapanyagtól mentes étrendet, sőt életmódot.

tej kalcium

Divat a mentes tej? Akkor is veszik, ha nem laktózérzékenyek

Nincs mit szépíteni a dolgon, ideje színt vallanom. Andi vagyok, 28 éves. Függő. Tejfüggő. Csokifüggő is, de szerintem az emberiség nagy része az, úgyhogy szerintem ez nem annyira nagy dolog. De a tejfüggőség? Kicsit fura, nem?

Aki önként vagy kényszerből lemond a tejtermékekről, nagy fába vágja a fejszéjét, hiszen egy füst alatt búcsút mondhat a sajtoknak, a kefirnek, a joghurtoknak, a túrónak, és ezzel együtt rengeteg ételnek, amelyekbe ezek belekerülnének.

Szerencsére ma már elég szép kínálatból válogathatunk: az emberi lelemény hihetetlen, és képes rizsből, mandulából, kölesből, zabból is „tejet”, de legalábbis tejjellegű italt készíteni.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta.hu oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.