Egyéb kategória

A zihálás lenne a fergeteges orgazmus titka? De miért?

A ti légzésetek milyen, amikor orgazmusközeli állapotba kerültök? Mélyen lélegeztek? Ziháltok? Visszatartjátok a lélegzeteteket? Nem mindegy, ha a végkifejletről van szó.

vous - 2017.07.09.
A zihálás lenne a fergeteges orgazmus titka? De miért?

A Self magazin által megkérdezett szexológus szerint az emberek gyakran tudattalanul is meggátolhatják a légzésükkel a kitörni készülő orgazmusukat. Azok az emberek ugyanis, akik öntudatlanul is, de visszatartják ilyenkor a levegőt,

azoknak az orgazmusa vagy nem következik be, vagy nem lesz olyan intenzív.

Öntudatlanul teszzük ezt, olyan zsigeri ösztön okán, mint az izgalom, a félelem az elengedéstől, vagy pusztán, mert így próbáljuk a kitörni készülő hangokat elfojtani. A szexológus szerint pusztán azért is tehetjük ezt, mert a nehézlégzés, ami megelőzi és végigkíséri az orgazmust, természetellenes, és ezért inkább visszatartjuk.

Forrás:
istock

Pedig ezzel korlátozzuk a vérben száguldó oxigén mennyiségét, így az orgazmus intenzitását, elérését is minimalizáljuk. A mély lélegzetvételek pedig éppen ellenkezőleg, bőségesen ellátják oxigénnel a nemi szervek környékét is, ezáltal pedig az orgazmus is sokkal fergetegesebb élménnyé válik. A szexológus szerint ugyanis a mély lélegzetvételektől sokkal erőteljesebb hullámokban törhet ránk az orgazmus.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ezt kell tennetek mindenáron, csupán ez is csak egy eszköz, amivel kísérletezgethettek. A legegyszerűbb mód erre a szexológus szerint, ha maszturbálás közben próbáljátok ki. Mindegy, hogy orron vagy szájon keresztül veszitek a levegőt, az időzítés is csak rajtatok múlik, de persze még az orgazmus előtt érdemes játszani a légzéssel.

Ha pedig nektek az okoz nagyobb élvezetet, ha visszatartjátok a levegőt, vagy másképpen taktikáztok a légzéssel, akkor csak rajta! A lényeg, hogy nektek jó legyen!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.