Egyéb kategória

A zihálás lenne a fergeteges orgazmus titka? De miért?

A ti légzésetek milyen, amikor orgazmusközeli állapotba kerültök? Mélyen lélegeztek? Ziháltok? Visszatartjátok a lélegzeteteket? Nem mindegy, ha a végkifejletről van szó.

vous - 2017.07.09.
A zihálás lenne a fergeteges orgazmus titka? De miért?

A Self magazin által megkérdezett szexológus szerint az emberek gyakran tudattalanul is meggátolhatják a légzésükkel a kitörni készülő orgazmusukat. Azok az emberek ugyanis, akik öntudatlanul is, de visszatartják ilyenkor a levegőt,

azoknak az orgazmusa vagy nem következik be, vagy nem lesz olyan intenzív.

Öntudatlanul teszzük ezt, olyan zsigeri ösztön okán, mint az izgalom, a félelem az elengedéstől, vagy pusztán, mert így próbáljuk a kitörni készülő hangokat elfojtani. A szexológus szerint pusztán azért is tehetjük ezt, mert a nehézlégzés, ami megelőzi és végigkíséri az orgazmust, természetellenes, és ezért inkább visszatartjuk.

Forrás:
istock

Pedig ezzel korlátozzuk a vérben száguldó oxigén mennyiségét, így az orgazmus intenzitását, elérését is minimalizáljuk. A mély lélegzetvételek pedig éppen ellenkezőleg, bőségesen ellátják oxigénnel a nemi szervek környékét is, ezáltal pedig az orgazmus is sokkal fergetegesebb élménnyé válik. A szexológus szerint ugyanis a mély lélegzetvételektől sokkal erőteljesebb hullámokban törhet ránk az orgazmus.

Persze ez nem jelenti azt, hogy ezt kell tennetek mindenáron, csupán ez is csak egy eszköz, amivel kísérletezgethettek. A legegyszerűbb mód erre a szexológus szerint, ha maszturbálás közben próbáljátok ki. Mindegy, hogy orron vagy szájon keresztül veszitek a levegőt, az időzítés is csak rajtatok múlik, de persze még az orgazmus előtt érdemes játszani a légzéssel.

Ha pedig nektek az okoz nagyobb élvezetet, ha visszatartjátok a levegőt, vagy másképpen taktikáztok a légzéssel, akkor csak rajta! A lényeg, hogy nektek jó legyen!

Ajánlott cikkek