Egyéb kategória

Könnyű, mutatós és gyors: hazai pisztráng istenien és egyszerűen

A pisztráng hazai halaink egyik legnemesebbike: hófehér, sovány húsú és nagyon ízletes, nincs tolakodó, erőteljes íze, így változatosan és könnyen fűszerezhető. Elegáns, könnyű, mutatós és gyors, ráadásul a diétás, egészségtudatos étrendben is tökéletes.

vous - 2017.06.26.
Könnyű, mutatós és gyors: hazai pisztráng istenien és egyszerűen

A pisztrángnak nagy hagyományai vannak a régi magyar – és Monarchia-béli – konyhában, ami sajnos a szocialista idők alatt erősen megkopott, mert túl nemes alapanyagnak számított, az egyedüli szilvásváradi pisztrángot tenyésztő telep halacskáira pedig sokáig leginkább külföldi export várt.

Az elmúlt években viszont – köszönhetően a gasztronómiai érdeklődésünk felerősödésének és a tudatosabb táplálkozás népszerűsödésének,

 több pisztrángos vállalkozás is beindult, például Tapolcán és több helyen a Dunakanyarban… 

A pisztráng húsa mindig sovány, mert lételeme a mozgás, az árral szemben úszás, egyszerűen nem marad meg olyan környezetben, ahol nem mozoghat állandóan, így mesterséges áramoltatással tenyésztik őket.

mojzes-nora-ennetek-valami-szuper-egeszsegeset-de-fogalmatok-sincs-hogy-mit-es-hol-latogassatok-el-a-kedvenc-halazoinkba1

Ennétek valami szuperegészségeset, de fogalmatok sincs, hogy mit és hol? – látogassatok el a kedvenc halazóinkba!

Sajnos itthon még mindig baromi kevés halat eszünk, köszönhetően annak, hogy a háziasszonyok utálnak vele bíbelődni, mert szálkás, de leginkább annak, hogy valószínűleg sokan nem ettek még halat jól elkészítve. Pedig hál' istennek az utóbbi években itthon is gombamód szaporodnak a jobbnál jobb halat kínáló éttermek és bisztrók. Mutatjuk, melyek azok, ahova mindenképp érdemes ellátogatnotok ahhoz, hogy újragondoljátok a halevési szokásaitokat.

Ennek köszönhető a hófehér és sovány, értékes fehérjében gazdag, nem túl karakteres és nem is túl szálkás húsa. Szerencsére ma már frissen is sok helyen és egész jó áron kapható, így érdemes rendszeresen beiktatnunk a finom húsú sovány halat a receptjeink repertoárjába.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.