Egyéb kategória

3 dolog, ami látszólag kicsi, de valójában nagyon is hatalmas

A méret a lényeg? Ha őszinték vagyunk, ez csak néhány dologgal kapcsolatban van valóban így (például egy bizonyos mogyorókrém esetében, amiből nem létezik elég NAGY). A legtöbb esetben az okos megoldások sokat számítanak, így lesznek a látszólag pici dolgok nagyon is hatalmasak. Hohóó, ne menjetek sehova, mondunk is néhány példát!

vous - 2017.05.31.
3 dolog, ami látszólag kicsi, de valójában nagyon is hatalmas

Táska

Megvan az a pillanat, amikor már befordultok az utcátokba, és hirtelen azon kezdtek agyalni, vajon hol van a kulcscsomó. Már megint bedobáltatok mindent a táskátokba a munka után, aztán a boltban rádobtátok még a vacsinak valót, a vállatokon ott himbálódzik az edzőcucc még pluszban. De hol a lakáskulcs?! Mint a legtöbbször, valószínűleg a táskátok alján találjátok meg. És ez így van minden alkalommal: akkor is, ha kicsi a táska, akkor is, ha feneketlen.

Sok cucc + sok táska = teljes káosz. Hogyan védjétek ki? Egy apró, de hatalmas ötlettel! Ha például beszereztek egy praktikus táskarendezőt vagy táskarendszerezőt, máris minden meg van oldva. Bármelyik táskába is költöztök át reggel, minden a helyén lesz, semmit nem hagytok otthon.

Gardróbszekrény

Ha a kapszulagardróbról azt gondoljátok, hogy nővérruhák speciális gyűjteménye, a konmarizásról pedig nem valami háztartási kihívás és egy hasonló nevű japán asszony jut eszetekbe, akkor még messze vagytok a minimalista gardróbtól.

Ha tele vagy a szekrényetek ruhával, de reggelente azt gondoljátok, nincs egy göncötök sem, nem a gardróbotok méretével van a baj. A kis gardrób is lehet nagyobb néhány apró trükk segítségével.

  • Ha nem is vasaltok, akkor is hajtogassátok át a ruháitokat, és fektessétek őket szépen, rendezetten egymásra. Ezzel is sokkal átláthatóbb lesz a szekrény, ráadásul több olyan ruhadarabbal is szembetalálkozhattok majd, amelyeket tavaly ilyenkor láttatok utoljára.
  • Ne tároljatok semmit ömlesztve, mert abból csak kavarodás lesz. A hatalmas tárolófiókokba érdemes térelválasztókat, további kisebb tárolókat vásárolnotok, így biztosan nem keverednek össze a zoknik a harisnyákkal vagy a kendőkkel, és egyszerűbb lesz megtalálni a ruháitokat.
  • Ha nincs akkora szekrényetek, hogy külön polcokra pakoljátok az őszi-téli ruhákat, tegyétek őket egyszerűen csak egy kupac aljára.

Forrás:
Depositphotos

 

Autó

Persze, persze, tök jó lenne egy tágas, ötszemélyes, ötajtós autó minden háztartásban, de a kis autónak bőven vannak előnyei, amelyeket az autóvásárlás előtt nem szabad figyelmen kívül hagyni. A fenntartási és üzemeltetési költsége sok esetben alacsonyabb, mint nagyobb társainak. Nagyvárosban sokkal könnyebb vele közlekedni és parkolni is. Ráadásul sok olyan modell van, amely csak első ránézésre tűnik kicsinek, a belső tér okos kialakítása miatt viszont hatalmas csomagtartóval és kényelmes ülésekkel találkozhatunk.

A cikk megjelenését a Skoda Fabia támogatta.

Mi kapcsolja ki Takács Nórát, a VOUS sztárszerzőjét, aki Norie Time Out néven új sorozatot indít?

Norie Time Out

Ne felejtsétek el, hogy sztárszerzőnk, Takács Nóra ismét új videókkal jelentkezik, amelyeket a Norie Time Out címke alatt találtok – vagy egyszerűen csak kattintsatok ide!

Takács Nóra összes korábbi írását, videóját itt olvashatjátok el.

Ajánlott cikkek