Egyéb kategória

5 dolog, ami minden lány fejében lejátszódik, miután összefutott az exével

Egy kapcsolat vége mindig megviseli a feleket, akkor is, ha ti szakítottatok, hát még ha az ellenkezője a helyzet. Na de mi játszódik le a fejetekben, ha ezek után látjátok a volt szerelmeteket?

vous - 2017.04.01.
5 dolog, ami minden lány fejében lejátszódik, miután összefutott az exével

Ha már veletek is előfordult ilyesmi, biztos tudjátok, hogy nem egyszerű. Egyáltalán nem! Nem számít, hogy milyen régen történt a dolog, ugyanúgy egy csomó érzés lejátszódik bennetek. És ez teljesen természetes! Persze azért nem rossz, ha tudjátok, hogy is zajlik ez, mert akkor könnyebb lesz átvészelni a garantált érzelmi hullámvasutat.

Hiszen gondoljatok csak bele, arról az emberről van szó, aki fontos szerepet játszott az életetekben. Akit szerettetek, aki mellettetek volt minden jó és rossz élményben. És oké, hogy valamiért véget ért a dolog, de hiába tudja ezt a racionális énetek, az érzelmek ilyenkor bizony felülkerekednek az emberen. A szakítás különböző fázisai mellett az sem utolsó szempont, hogy a személyes találkozás után milyen érzésekre számíthattok.

1. Várakozás

Gondoljatok csak bele: nincs annál rosszabb, mint a szakítást követő időszak, amikor szinte várjátok, hogy összefussatok. Hát még ha közös a baráti társaságotok, egy helyen dolgoztok vagy hasonló okok, amelyek valószínűbbé teszik a tragédia bekövetkezését. A legjobb, amit ebben a helyzetben tehettek, hogy megpróbáltok előre felkészülni rá. Játsszátok le a fejetekben a lehetséges kimeneteleket, hogy mit mondanátok neki, így ha esetleg szemtől szemben álltok, kevesebb az esélye, hogy meggondolatlanságok csúsznak ki a szátokon.

Objektum doboz

2. Idegesség

Ne aggódjatok, teljesen természetes ilyenkor, hogy idegesek vagytok. Mint ahogy az is, hogy újra és újra lejátszódik a fejetekben a szakítás pillanata. Csak egy dologra figyeljetek oda: ne hagyjátok, hogy ez az állapot túl sokáig elhúzódjon, mert az nem tesz jót nektek. Természetes, hogy meg kell gyászolni egy kapcsolat végét, de ne süllyedjetek bele végleg a szomorúságba! Szervezzetek programokat, mozduljatok ki, csináljatok valami újat! És ha nem is rögtön, de végül rá fogtok jönni: az élet bizony nélküle is megy tovább. Sőt, ki tudja, még milyen jó dolgokat tartogat…

Objektum doboz

3. Izgalom

Mivel egy olyan személyről van szó, akihez mély érzelmek fűztek, ne lepődjetek meg, hogy még mindig eszetekbe jut néha. Sőt, az sem baj, ha törődtök vele. Személy szerint én nem hiszek abban, hogy szakítás után igazi barátság kialakulhat a két fél között, de persze erre is van példa, én csak saját tapasztalatból beszélek. A lényeg, hogy nem baj, ha nem szakítjátok meg vele teljesen a kapcsolatot, csak kezeljétek felnőtt módjára a helyzetet és ne ringassátok magatokat hamis reményekben. Hiszen természetesen nem lehet elrendezni egyik pillanatról a másikra magatokban a dolgokat azzal, ha kimondjátok, hogy vége, ám az nem segít, ha úgy tesztek, mintha semmi sem történt volna.

Objektum doboz

4. Pánik

Izzad a tenyeretek, szinte érzitek, ahogy összeszorul a torkotok, és még a gyomrotok is görcsben van? Ha először látjátok őt, készüljetek fel ezekre a reakciókra! Hiszen nem tudjátok, hogy fog reagálni, hogy rátok hogyan hat majd, ha beszéltek vele, ezért folyamatosan azon kattogtok, vajon megálljatok beszélgetni vagy egy odavetett köszönés is megteszi. Arról már nem is beszélve, hogy mi lenne, ha csak simán úgy tennétek, mintha nem vettétek volna észre. Ismerős a helyzet? Akkor mély levegő: egyszer túl lesztek ezen is! Nem baj, ha furán kezelitek a helyzetet, mert abból is tanultok, hogy a későbbiekben máshogy csináljátok majd.

Objektum doboz

5. „Nem bántam meg semmit”

Bármennyire is hihetetlen még most, előbb-utóbb enyhülnek ezek az érzések. És ha már eltelik egy kis idő, nem az fog eszetekbe jutni legelőször, hogy „úristen, most mit csináljak”, hanem rögtön túlteszitek magatokat a helyzeten. Úgy kezelitek majd, mintha egy régi ismerősötök lenne, aki egyszer nagyon fontos volt nektek. És ha eszetekbe is jutnak a szép emlékek, azért az is bevillan majd, hogy mi vezetett a kapcsolat végéig. És ez így van rendjén!

Objektum doboz

Persze én is voltam már ilyen helyzetben. Számomra a legrosszabb az volt az egészben, mikor hónapokkal később véletlenül összefutottunk – ő nem is látott, de ez nem lényeg –, hogy azt hittem, már túlléptem rajta. De ez a találkozás újra feltépte a régi, még csak épp behegedő sebeket, és persze ez megnehezítette a dolgomat. Higgyétek el, ilyenkor tényleg csak az idő segíthet, akkor is, ha senki nem szereti ezt hallani.

Mert a szakítás nehéz, ez tagadhatatlan. De egyben fejleszti is a személyiségeteket, mert rájöttök, hogy erősebbek vagytok, mint hittétek. Mert még ha úgy is érzitek, hogy vége a világnak, később rá fogtok jönni, hogy ez egyáltalán nem így van. Ezért ha valami egyszerűen nem működik, ha már sokadik próbálkozásra is folyton elromlik, akkor ne ragaszkodjatok görcsösen hozzá. 

Hiszen előttetek áll az egész élet.  Nem gondoljátok, hogy megérdemelitek, hogy a lehető legtöbbet hozzátok ki belőle?

nő lány napfény

5 dolog, amit meg kell tennetek, hogy végre túllépjetek a szakításon

Egy szakítás sosem könnyű. A földhöz vág, összetör és mindent átalakít. Természetes, ha ez megvisel titeket, és szeretnétek „meggyászolni” a kapcsolatot – legalábbis egy ideig. Ne hagyjátok, hogy a kelleténél tovább mérgezze a napjaitokat a fájdalom. Mutatjuk, mit kell tennetek, hogy végre továbblépjetek!

A teljes cikket ITT találjátok.

Ajánlott cikkek