Egyéb kategória

A forró fürdő nem is olyan rossz dolog, sőt! Elárulom, milyen előnye lehet

Akárki akármit is mond, belefeküdni egy kád meleg vízbe a nap végén tökéletes lezárás. Télen, nyáron, mindegy, mikor, én személy szerint imádom! És most mondok egy okot, amiért ti is megszeretitek.

vous - 2017.03.28.
A forró fürdő nem is olyan rossz dolog, sőt! Elárulom, milyen előnye lehet

A forró fürdővel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, hiszen rengeteg infót lehet olvasni arról, hogy mennyi negatív hatása van. De ugyanakkor őszintén: van olyan ember, aki szívesen áll be egy langyos, már-már hideg zuhany alá? Én biztos nem!

tusol fürdés zuhany

Reggel vagy este? Most elmondjuk, mikor kell igazából fürdeni

Én általában este szoktam fürdeni, néha reggel is, ha kedvem tartja, de sosem tudtam, hogy melyik a jobb. Ha reggel fürdöm inkább, és este nem, vagy reggel is és este is? Egy új kutatásból kiderült, mitől függ, hogy melyik időpont a legideálisabb számunkra.

A választ a kérdésre ITT tudhatjátok meg.

És a jó hír, hogy a rossz hatásai mellett néha azért a jókról is lehet olvasni. Például most egy kutatásból kiderült, hogy ha vesztek egy jó forró fürdőt, azzal pont annyi kalóriát égettek el, mint egy 30 perces sétával.

Ez úgy derült ki, hogy egy kutató összemérte, milyen hatásai vannak egy egyórás fürdőzésnek és egy egyórás biciklizésnek. Megfigyelte a vércukorszintet és az elégetett kalóriákat, majd kiderült, hogy a tekeréssel persze többet lehetett leadni. Ez nem meglepő. Ugyanakkor amit fürdés közben égettetek el, felér 30 percnyi sétával – ez kábé 140 kalória. Azért ez, valljuk be, nem olyan rossz!

De ez hogy lehetséges?

Mert azért a kérdés csak felmerül. Nos, amikor lementek edzeni, izzadni kezdtek, ami segíti a kalóriák égetését. Ez az izzadás pedig akkor is megkezdődik, ha belefekszetek egy kád forró vízbe, köszönhetően a körülményeknek – írja a HelloGiggles.

Forrás:
pixabay.com

Hurrá, plusz egy pont a forró fürdőnek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.