Egyéb kategória

A forró fürdő nem is olyan rossz dolog, sőt! Elárulom, milyen előnye lehet

Akárki akármit is mond, belefeküdni egy kád meleg vízbe a nap végén tökéletes lezárás. Télen, nyáron, mindegy, mikor, én személy szerint imádom! És most mondok egy okot, amiért ti is megszeretitek.

vous - 2017.03.28.
A forró fürdő nem is olyan rossz dolog, sőt! Elárulom, milyen előnye lehet

A forró fürdővel kapcsolatban megoszlanak a vélemények, hiszen rengeteg infót lehet olvasni arról, hogy mennyi negatív hatása van. De ugyanakkor őszintén: van olyan ember, aki szívesen áll be egy langyos, már-már hideg zuhany alá? Én biztos nem!

tusol fürdés zuhany

Reggel vagy este? Most elmondjuk, mikor kell igazából fürdeni

Én általában este szoktam fürdeni, néha reggel is, ha kedvem tartja, de sosem tudtam, hogy melyik a jobb. Ha reggel fürdöm inkább, és este nem, vagy reggel is és este is? Egy új kutatásból kiderült, mitől függ, hogy melyik időpont a legideálisabb számunkra.

A választ a kérdésre ITT tudhatjátok meg.

És a jó hír, hogy a rossz hatásai mellett néha azért a jókról is lehet olvasni. Például most egy kutatásból kiderült, hogy ha vesztek egy jó forró fürdőt, azzal pont annyi kalóriát égettek el, mint egy 30 perces sétával.

Ez úgy derült ki, hogy egy kutató összemérte, milyen hatásai vannak egy egyórás fürdőzésnek és egy egyórás biciklizésnek. Megfigyelte a vércukorszintet és az elégetett kalóriákat, majd kiderült, hogy a tekeréssel persze többet lehetett leadni. Ez nem meglepő. Ugyanakkor amit fürdés közben égettetek el, felér 30 percnyi sétával – ez kábé 140 kalória. Azért ez, valljuk be, nem olyan rossz!

De ez hogy lehetséges?

Mert azért a kérdés csak felmerül. Nos, amikor lementek edzeni, izzadni kezdtek, ami segíti a kalóriák égetését. Ez az izzadás pedig akkor is megkezdődik, ha belefekszetek egy kád forró vízbe, köszönhetően a körülményeknek – írja a HelloGiggles.

Forrás:
pixabay.com

Hurrá, plusz egy pont a forró fürdőnek!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.