Egyéb kategória

Dolgok, amiket meg kell tennetek a húszas éveitekben

Nem csak a húszéveseké a világ – tartja a népszerű sláger. Azért van néhány dolog, amit érdemes kipipálnotok a képzeletbeli listátokon, mielőtt még elérnétek a harmadik x-et. Mondom is, melyek ezek!

vous - 2017.02.19.
Dolgok, amiket meg kell tennetek a húszas éveitekben

Az egyetem elvégzése után bizony nincs mese, belecsöppentek a nagybetűs életbe. Elsőre lehet, hogy félelmetes a változás, de ha tudjátok, mit akartok és nem halogatjátok folyton azt a bizonyos első lépést, máris nem tűnik olyan félelmetesnek a jövő. A következő tanácsokat érdemes megfogadnotok:

1. Keressétek meg az álommelótokat! Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos megtalálni a munkát, ami tényleg boldoggá tesz titeket. Ehhez persze szükségetek lesz egy jó adag önismeretre is, meg egy csomó keresgélésre, de higgyétek el, a végén megéri! Szóval ne féljetek kérdéseket feltenni magatoknak, hiszen a jövőtökről van szó.

laptop-kave-internet-ceruza

5 kérdés, amit tegyetek fel magatoknak, mielőtt döntötök a jövőtökről

Megtalálni a választ arra a kérdésre, hogy mivel szeretnétek foglalkozni életetek hátralevő részében, nem könnyű feladat. De semmi okotok a pánikra, segítünk! Vegyetek elő egy papírt és egy tollat, kezdődhet a jegyzetelés!

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

2. Vegyétek körbe magatokat olyan emberekkel, akikben feltétel nélkül megbíztok! Akár szerelem, akár barátok, találjátok meg azokat, akikkel öröm az együttlét. De akkor sem kell megijedni, ha egyes emberek szép lassan eltűnnek mellőletek. Idővel úgyis kiderül, kik azok, akikre tényleg számíthattok és kiket kell elengednetek a saját érdeketekben, hiszen ez a felnőtté válás része.

magány egyedüllét

Ha nem veszítetek el barátokat, akkor nem is váltok felnőtté

Kislányként minden olyan egyszerűnek tűnik. Először a plüssbarátainkkal játsszuk el az életünket, majd ahogyan növünk, lassan felváltják az igazi, hús-vér barátnők. A történet nem változik, hajnalig tartó traccspartik, bulik, közös sírás, vigasztalás, majd együtt kávézgatunk, míg a csemetéink önfeledten szaladgálnak körülöttünk.

A teljes cikket itt találjátok.

3. Lássatok világot! Utazni nem csak az új tapasztalatok miatt fontos, higgyétek el, az önismeret szempontjából is az egyik legjobb dolog! De akkor miért van az, hogy nagyon kevesen mernek nekivágni ilyen hihetetlen kalandnak? Emlékeztek még a Wanderlust bloggerére? Ha kétségeitek támadtak, érdemes újra elolvasni, milyen élményekkel is gazdagodhattok:

 Utazás, szabadság, önismeret – interjú a Wanderlust bloggerével

Utazás, szabadság, önismeret – interjú a Wanderlust bloggerével

Komjáti Viktória már nem számolja, hány országban volt, de megjárta stoppal Izlandot, Marokkót, Grúziát, és beköszöntött már pár nyugat- és dél-európai országba is. Utazós blogja azért annyiban különlegesebb kicsit a többinél, hogy lelke van. Az ember nemcsak azt kapja az olvasott sorokkal, hogy milyen szép a világ, hanem azt is, hogy milyen hatással van az emberre.

Az interjút ide kattintva olvashatjátok.

4. Foglalkozzatok az egészségetekkel! Ahogy egyre idősebbek lesztek, nem árt, ha tudatosan étkeztek. Persze néha belefér egy kis csalás vagy nasi, de a rendszeres edzést nem érdemes kihagyni. Gondoljatok csak bele, nem lenne jobb, ha mondjuk 10 év múlva is elismerő pillantásokat kapnátok, mert még mindig bombaformában vagytok? Ehhez azonban nem árt jobban odafigyelni, elsősorban erre a három alapszabályra:

alvas-lany-no-agy

3 dologra figyeljetek huszonévesként – így nem nullázzátok le a testeteket!

Huszonévesen bizony a mienk a világ! Hamvasok vagyunk, csilingel a nevetésünk. Vallom én is büszke 25 évesen, annak ellenére, hogy bizony már most érzem, hogy a 25 nem 20. Én megtapasztaltam, miért fontos odafigyelni magunkra már a húszas éveinkben, most pedig elárulom nektek a három legfontosabb dolgot.

Itt olvashatjátok.

5. És végül nézzetek magatokba. Vajon tényleg mindent megtesztek a boldogságotokért? Mert mindenkivel előfordul, hogy néha azt kívánja, bárcsak visszamehetne az időben. A VOUS-lányok is őszintén vallottak arról, mit tanácsolnának régebbi énjüknek.

lány nő

Ti mit mondanátok az 5 évvel ezelőtti önmagatoknak? – A VOUS-lányok vallottak

Ha nem mondtam volna azt, hogy gyűlöllek. Ha nem vonzott volna úgy az a tiltott gyümölcs. Ha mégis megpróbáltam volna az orvosit. Ha másképp döntöttem volna. Ha tudtam volna, mi lesz utána. Belegondoltatok már, hogy milyen lenne, ha a mostani énetek találkozna az öt évvel ezelőtti önmagatokkal? Mit mondanátok neki? Mondanátok egyáltalán valamit?

Ide kattintva olvashatjátok a folytatást.

Valójában azonban a lényeg, hogy szeressétek saját magatokat. Éljetek! Felhőtlenül, örömmel. Hogy aztán ha évek múlva visszanéztek, a hibák ellenére is azt tudjátok mondani: minden megérte.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.