Egyéb kategória

Megvan! Ezért fehér foltos esetenként a csokoládé

A csokoládé biztosan sokatok életének az egyik alappillére, éppen ezért merem feltételezni, hogy ismeritek a ˜„kifehéredett csoki jelenséget”. Oké, ha ismeritek, de az okát is tudjátok? Nem? Akkor figyeljetek!

vous - 2017.02.12.
Megvan! Ezért fehér foltos esetenként a csokoládé

Kedves csokoládé! A kettőnk kapcsolata bizony már több mint 20 éve szilárdan tart, és merem remélni, csak a halál választ majd el minket egymástól. Nos, miután színt vallottam, rögtön ugorjunk arra a szörnyű pillanatra – amely biztosan nektek is ismerős –, mikor épp csillapítanánk a cukor iránti sóvárgásunkon, de a csomagolásból egy kifehéredett, foltos édesség kerül a kezünkbe. MIÉRT?

wagner-rozsa-csokival-csalunk-en-vagyok-a-bizonyitek-hogy-az-egeszseges-eletmod-nem-zarja-ki-a-nassolast

Félre a teával, köhögésre a legjobb gyógyír a csokoládé!

Ha rátok tör az erős köhögés, és már egy ideje nem akar múlni, ti is a mézes teával próbálkoztok? Jó jó, de mi tudunk valami sokkal jobb megoldást, ami ezerszer finomabb is!

Itt ti is megtudhatjátok.

A jó hír az, hogy az a cseppet sem gusztusos fehér réteg a csoki tetején nem penész, hanem zsír- vagy cukorkristály. Egy teljesen normális jelenség, mely különböző kémiai folyamatokon keresztül ül ki a csoki felszínére, ha nem száraz és hűvös térben van/volt tárolva. A nedvesség ugyanis feloldja a csokoládé egyik vagy akár több alkotóelemét is, konkrétan a cukrot, illetve a zsírt. Figyeljetek arra, hogy száraz és hűvös helyen tároljátok, és ha ezt tapasztaljátok, nem kell megijednetek, még megehetitek.

DE! Amennyiben fura mellékízt tapasztaltok, inkább dobjátok a kukába, mert a kakaóvaj erjedésnek indulhatott.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.