Ma már nagyon kevesen emlékeznek a Lottó szeletre, pedig valamikor legalább olyan népszerű volt, mint a ma is kedvelt Sport szelet vagy Balaton szelet. A rumos dióval ízesített retró csoki azért minőségben hagyott kívánnivalót maga után, de az ízkombináció remek, érdemes elkészíteni otthon, igazi alapanyagokkal, pofonegyszerűen!
Ma már hatalmas kínálatból választhatunk, ha pár falatnyi csokira vágyunk, de a régi ízek még sokaknak felsejlenek. Vannak, amelyek maradtak, mint a Sport, a Balaton, a Párizsi kocka. Többnyire az új tulajdonos jó marketingérzékkel ráhajtott a retróhangulatra, és csak hálásak lehetünk, hogy ezek a termékek megmaradtak. És vannak, amelyek sajnos kikoptak, bár némelyik még készül kisebb üzemekben, kevesebb marketingtámogatással, mint a kávés Kapucíner, a meggyes Szamba, a kókuszos Autós, a kakaós Bohóc vagy a rumos diós Lottó szelet.
Ferrero házilag klónozva – a legfinomabb csokigolyó aranypapír nélkül
Nagyon mogyorós és csokis, lehetetlen nem szeretni, egyszerre olvad és roppan a szájban, az egyik legizgalmasabb csokis finomság a Ferrero Rocher. Ha nem ragaszkodtok az aranypapírhoz, akkor mutatjuk a tökéletes házi változatot, ami sokkal költséghatékonyabb, nagyon egyszerű, és igazi klónja az eredeti olasz bolti változatnak!
Többnyire adalékanyagok, állományjavítók, ilyen-olyan pótlók adták ezeknek a nagyobb részét, kiegészítve némi stabilizátorral és emulgeálóval… Az alapízek viszont remekek, és otthon – egy kis kreativitással és csak tiszta alapanyagokból – olyan isteni változatot készíthetünk, hogy mindenki megnyalja mind a tíz ujját. A „dió, rum, cukor és csoki” kombóból például páratlanul finom desszert varázsolható percek alatt, amit formázhatunk szeletté, de akár formázhatunk a masszából kis golyókat is, amiket megmártunk csokiban.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért és a receptért kattintsatok a Cookta oldalára!