Egyéb kategória

A desszertek kancellárja: Berliner fánk, a töltött csoda

A fánkra minden népnek megvan a maga receptje, főleg a farsangi időszakban. A mindig népszerű olajban sült kelt tészta töltött változata viszont Berlinhez kapcsolódik, de szinte egész Európában készítik.

vous - 2017.02.12.
A desszertek kancellárja: Berliner fánk, a töltött csoda

A Berliner vagy berlini fánk a miénkhez nagyon hasonló könnyű és foszlós fánk, amit porcukorba vagy kristálycukorba forgatnak kisülés után még forrón, és megtöltik különféle krémekkel vagy lekvárokkal. Lehet vaníliakrém, csokoládékrém, bármilyen puding és tetszőleges gyümölcsből főzött hígabb dzsem. A portugálok édes tojáskrémmel töltik, mint szinte minden desszertjüket.

A töltött fánk manapság egyre népszerűbb street food és partidesszert, hiszen menet közben is falatozható úgy, hogy nem kell mártogatni, mert a tunkolnivaló a belsejében van, így minden falat tésztához jut egy kis édes-krémes finomság is, ha szisztematikusan körkörösen esszük a fánkot.

3-letoltheto-felnottszinezo-ami-farsangi-maszk-is-ez-egyben-tolunk-nektek7

3 letölthető felnőttszínező, ami farsangi maszk is egyben – tőlünk, nektek!

A farsangi időszak vízkereszttől – január 6. – hamvazószerdáig tart, ami idén február 10-re esik, tehát jóval rövidebb időszak lesz a megszokottnál. Ha valaki szívesen rendezne maszkabált, már most jobb, ha belekezd a szervezésbe és az előkészületekbe, mert sürget az idő.

Töltsétek le a maszkot ITT!

Az alábbi fánk tésztája nagyon könnyű, levegős és foszlós, a tésztában lévő rumnak köszönhetően pedig nem szívja magába az olajat. A legjobb, ha kisebb, kétfalatnyi fánkokat sütünk, és többféle töltelékkel készítjük, így kellő töltelék jut minden falathoz, ráadásul – a kisebb méretnek köszönhetően – többféle ízben kóstolhatjuk a pihe-puha fánkokat.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára! 

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek