A csoki csodaszer, a legfinomabb hangulatjavító, ami ránk is fér a depisebb téli napokon. A benne lévő úgynevezett boldogsághormont termelő anyag vagy a finomsága miatt, erről még vitázik a tudomány, de egy nagyon csokis és isteni finom piskótarolád elkészítésével mindenképpen jobb kedvűek leszünk!
A kakaó úgynevezett fenil-erilamin-tartalma miatt tartjuk úgy, hogy a csoki hangulatjavító, ez a vegyület az úgynevezett boldogsághormon, amit a szervezet magától akkor termeli, amikor szerelmesek vagyunk. Valószínűleg olyan mennyiségű csokit nem lehet elpusztítani, hogy ezt a szintet elérjük, de nem is ez a cél, hanem egy nagyon csokis, illatos desszertet készíteni, ami a finomságával és a sikerélmény feletti örömmel is felderít, boldogságot hoz, egy szeletke belőle, és már látjuk is az alagút végét.
A piskóta nem túl bonyolult sütemény, alapesetben tojásra, cukorra és lisztre van szükségünk hozzá, de a liszt teljesen elhagyható, ha megfelelő finom szemcséjű őrleménnyel pótoljuk, így gluténérzékenyeknek is jó megoldás és finom desszert lehet. Ez lehet akár mandula- vagy dió-, kókuszliszt, gesztenyeliszt – vagy éppen kakaópor!
Csupa csokivá, sötét, selymes fényűvé varázsolja a piskótánkat, amit ha meg akarunk tölteni, érdemes hozzá valamilyen világos krémet készíteni.
A cikk itt még nem ér véget! A receptért kattintsatok a Cookta oldalára!