Egyéb kategória

Köd és extrém hideg: megint jönnek a durva mínuszok

Igaz, komolyabb havazásra jövő héten már nem kell számítani, az extrém hideg folytatódik. 

vous - 2017.01.15.
Köd és extrém hideg: megint jönnek a durva mínuszok

Kilenc megyére a tartós, sűrű köd, öt megyére és a fővárosra az extrém hideg miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat

Extrém hideg:

Főként az Északi-középhegység térségében, illetve annak vastag hóval borított előterében a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -15 fok alatt valószínű.

Forrás:
met.hu

Köd:

Északkeleten, az Északi-középhegység térségében, az Alföldön, illetve elsősorban a Dunántúl középső és nyugati részein nagyobb területen van esély sűrű köd, zúzmarás köd képződésére. A képződő alacsonyszintű rétegfelhőzetből hószállingózás, esetleg ónos szitálás nem zárható ki éjszaka, illetve hétfő napközben.

Forrás:
met.hu

Hétfőn egyébként sok felhőre, napközben is fagyos időre kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet -8 és -1 fok között valószínű, az Északi-középhegység térségében lesz a hidegebb. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az ország nagyobb részén -12 és -7 fok között alakul, de a vastag hóval borított tájakon mínusz -17 fokig, sőt az Északi-középhegység völgyeiben akár mínusz 20 fokig is süllyedhet a hőmérséklet.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Szemétszedés Világnapja
Világ
Szemétszedés Világnapja
vous - 2023.09.18.
Ausztrál kezdeményezésre lett a szeptember harmadik szombatja globálisan a Szemétszedés világnapja, “Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan” mottóval. Ehhez csatlakoztak az ország több pontján a szcientológia önkéntes lelkészek, akiknél már hagyomány, hogy ezen a napon az egyházuk épületének környékén és egyéb helyeken szemetet szednek.

Otthon

Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
Otthon
Egyszeri és megismételhetetlen: Így teheted egyedivé otthonod!
vous - 2023.09.19.
Az otthonunk az egyik legfontosabb pont az életünkben. Ez az a hely, ahol fesztelenül jól érezhetjük magunkat, ahol néhanapján szomorúak vagyunk és ahol komfortra és biztonságra lelhetünk. Sokan a lakberendezés során is a kényelmes megoldásokat keresik, azonban azt senki nem szeretné, ha úgy nézne ki az otthona, mintha egy népszerű bútoráruház katalógusának egyik oldala.