Egyéb kategória

5 fontos dolog, amit az egészségtudatos emberek megtesznek lefekvés előtt

Az egészségtudatos emberek a végletekig is képesek elmenni, hogy megőrizzék az egészségüket. Ezt nagyon jól is teszik, hiszen nincs fontosabb az életben, mint hogy vigyázzunk az egészségünkre. Amellett, hogy ezek a tudatos emberek egészségesen táplálkoznak, a nap végén, lefekvés előtt sem feledkeznek meg teendőikről, és ezeket a dolgokat mind megteszik, mielőtt álomra hajtanák a fejüket.

vous - 2017.01.04.
5 fontos dolog, amit az egészségtudatos emberek megtesznek lefekvés előtt

1. Vizet isznak

Sokan, lazításképp, alkohollal zárják a napjukat, ez olykor-olykor rendben is van, de ha tenni szeretnétek az egészségetekért, igyatok vizet lefekvés előtt, és a víz éjszaka teszi a dolgát, hidratál. 

2. Zuhanyoznak

Ha jobban akartok aludni, mindemellett nem szerettek „koszosan” befeküdni az ágyba, zuhanyozzatok le lefekvés előtt!

tusol fürdés zuhany

Így zuhanyozzatok, ha egészségesek akartok maradni!

Abban természetesen mindenki egyetért, hogy tiszálkodni fontos, muszáj, kell. De melyik napszakban a legideálisabb, és egy nap hányszor kellene fürödni?

A tudomány ITT válaszol!

3. Edzenek

Mozgassátok át magatokat esténként, lefekvés előtt. Menjetek el futni! Ne legyetek lusták!

4. Tévé, mobil: kikapcs

Ezt még én is tanulnom, és bevallom, nagyon nehezemre esik nem tévére elaludni. Tanulmányok azt mutatják, hogy a kék fény, amit a telefonok, laptopok és televíziók kibocsájtanak, árthatnak a alvási ciklusnak. A legjobb, ha a technikát nem viszitek be a hálószobába! Szerezzetek be egy ébresztőÓRÁT!

5. Betartják az alvási időt

Az egészségtudatos emberek pontosan tudják, hogy napi 7–9 óra alvásra van szükségük. Ennek tudatában mennek lefeküdni!

alvás

Tanuljatok meg aludni, hogy sikeresek legyetek! De ha nem, legalább sikerül kialudnotok magatokat

Téli álmot aludni csak bizonyos állatok kiváltsága, pedig a hidegebb hónapokban biztosan ti is szívesebben fordulnátok a másik oldalatokra az ébresztő hangjára, hogy aludjatok még pár órát. Van, aki viszont sem télen, sem nyáron nem tud eleget aludni, ami már csak azért is baj, mert állítólag a siker és az alvás minősége összefüggnek egymással.

Cikkünk ITT folytatódik!

Ajánlott cikkek