Egyéb kategória

5 fontos dolog, amit az egészségtudatos emberek megtesznek lefekvés előtt

Az egészségtudatos emberek a végletekig is képesek elmenni, hogy megőrizzék az egészségüket. Ezt nagyon jól is teszik, hiszen nincs fontosabb az életben, mint hogy vigyázzunk az egészségünkre. Amellett, hogy ezek a tudatos emberek egészségesen táplálkoznak, a nap végén, lefekvés előtt sem feledkeznek meg teendőikről, és ezeket a dolgokat mind megteszik, mielőtt álomra hajtanák a fejüket.

vous - 2017.01.04.
5 fontos dolog, amit az egészségtudatos emberek megtesznek lefekvés előtt

1. Vizet isznak

Sokan, lazításképp, alkohollal zárják a napjukat, ez olykor-olykor rendben is van, de ha tenni szeretnétek az egészségetekért, igyatok vizet lefekvés előtt, és a víz éjszaka teszi a dolgát, hidratál. 

2. Zuhanyoznak

Ha jobban akartok aludni, mindemellett nem szerettek „koszosan” befeküdni az ágyba, zuhanyozzatok le lefekvés előtt!

tusol fürdés zuhany

Így zuhanyozzatok, ha egészségesek akartok maradni!

Abban természetesen mindenki egyetért, hogy tiszálkodni fontos, muszáj, kell. De melyik napszakban a legideálisabb, és egy nap hányszor kellene fürödni?

A tudomány ITT válaszol!

3. Edzenek

Mozgassátok át magatokat esténként, lefekvés előtt. Menjetek el futni! Ne legyetek lusták!

4. Tévé, mobil: kikapcs

Ezt még én is tanulnom, és bevallom, nagyon nehezemre esik nem tévére elaludni. Tanulmányok azt mutatják, hogy a kék fény, amit a telefonok, laptopok és televíziók kibocsájtanak, árthatnak a alvási ciklusnak. A legjobb, ha a technikát nem viszitek be a hálószobába! Szerezzetek be egy ébresztőÓRÁT!

5. Betartják az alvási időt

Az egészségtudatos emberek pontosan tudják, hogy napi 7–9 óra alvásra van szükségük. Ennek tudatában mennek lefeküdni!

alvás

Tanuljatok meg aludni, hogy sikeresek legyetek! De ha nem, legalább sikerül kialudnotok magatokat

Téli álmot aludni csak bizonyos állatok kiváltsága, pedig a hidegebb hónapokban biztosan ti is szívesebben fordulnátok a másik oldalatokra az ébresztő hangjára, hogy aludjatok még pár órát. Van, aki viszont sem télen, sem nyáron nem tud eleget aludni, ami már csak azért is baj, mert állítólag a siker és az alvás minősége összefüggnek egymással.

Cikkünk ITT folytatódik!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.