Egyéb kategória

Csodadesszert: selymes panna cotta kakaóval és kardamommal

Egy ünnepi ebéd vagy vacsora fénypontja mindig a desszert. Egy csupa krém, könnyű és kellemesen fűszeres édesség mindig osztatlan sikert arat: pont ilyen a panna cotta, az olaszok egyik híres és közkedvelt nyalánksága, ami nemcsak finom és mutatós, de elkészíteni is rémegyszerű.

vous - 2016.12.24.
Csodadesszert: selymes panna cotta kakaóval és kardamommal
Megnézem >>

Nagy csokoládé könyv
Forrás:
Alexandra.hu

A panna cotta valójában „főzött tejszín”, legalábbis szó szerinti fordításban, és a valóságban sem sokkal bonyolultabb, hiszen a fűszerezett, édesített és felforrósított tejszínt csak egy kis zselatinal kell elkeverni, majd hűtőben megdermeszteni.

Mivel az édes tejszín önmagában semleges ízvilágú, ezért érdemes valamilyen izgalmas fűszerrel megbolondítani. Tehetünk bele vaníliát, fahéjat, teát vagy zöld teát, kávét vagy gyümölcsöt, mézeskalács-fűszerkeveréket hangulatunk és ízlésünk szerint.

A Cookta Nagy Csokoládékönyvéből mi egy mesésen finom ünnepi változatot, egy kardamomos-kakaós receptet mutatunk. Pinczel Orsolya, a recept megálmodójának tanácsa, hogy mivel a kardamom igen intenzív fűszer, vigyázzunk vele:

bár csak pár apró magocskáról van szó, óvatosan fűszerezzünk vele, és hagyjuk, hogy a kakaó is teret kapjon mellette.

Bár a fűszerektől már önmagában ünnepi ez a selymes desszert, a tálalásnál még emelhetünk a fényén, ha mutatósan és kreatívan bogyós gyümölcsökkel, habcsókkal, kekszmorzsával, kókuszcsipsszel díszítjük!

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Hámori Zsófia
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
Otthon
Így csökkentsük a nyári meleget a lakásban – a privátszféra megvédésével!
vous - 2024.06.29.
Itt a nyár, a hőség, mégsem szeretnénk egész nap a klímát használni. Jó ötletnek tűnik kinyitni az ablakot és szinte tárva-nyitva hagyni a lakást, házat, de ez sem mindig megoldás. A privátszféra sem utolsó szempont ugyanis. Szerencsére csökkenthetjük úgy is a lakás hőmérsékletét, hogy nem kell folyamatosan klímázni, és a magánéletünket is megvédhetjük a kíváncsi szemektől.