Egyéb kategória

Ezeket nézik meg a betörők, mielőtt kirabolják a házat

Karácsony idején különösen oda kell figyelni a biztonságra, hiszen a rokonlátogatások során üresen áll a lakás, a betörők pedig épp az ilyen lehetőségekre várnak. Az alábbiakból megtudhatjátok, ilyenkor mit figyelnek meg különösen!

vous - 2016.12.22.
Ezeket nézik meg a betörők, mielőtt kirabolják a házat

Amíg valaki át nem él egy betörést, el sem tudja képzelni, mennyire megviseli ez a lelket. Nem csak az anyagi károk miatt, hiszen ilyenkor az eszmei értékek elvesztését is nehéz feldolgozni. És nemcsak a Reszkessetek, betőrök! című filmben gyakoriak a betörések az ünnepek alatt, hanem sajnos a valóságban is. A betörők az alábbi dolgokat különösen megfigyelik, de most felkészülhettek, és megelőzhetitek a bajt.

Bejárati ajtó állapota

A legelső dolog, amit egy betörő leellenőriz, az a bejárati ajtó. Nagyon fontos odafigyelni, hogy szépen festett és tiszta legyen, ez ugyanis azt a hatást kelti, hogy az egész lakás jó állapotú, és sokkal nehezebb bejutni. Ezzel szemben egy régebbi, megviselt ajtó épp az ellenkezőjét sugallja.

A zárak

A második fontos dolog, hogy milyen zár van az ajtótokon. A betörők könnyű célpontnak látják azokat a lakásokat, amiket csak egyetlen szimpla hengerzár véd, szemben például egy lakattal vagy akár dupla zárral.

betores-4

Elárulom, mit kell tennetek, ha betörtek hozzátok vagy ellopták a kocsitokat

A nap témája a VOUS-n: üvegszilánkokon táncolni. Mikor a témát boncolgattuk, egyből a törés, a lopás, a károkozás jutott eszünkbe. De ne gondoljátok, hogy mi vagyunk ilyen törős-zúzós fajták, épp ellenkezőleg. Mi, a jóságos VOUS-lányok inkább attól félünk, velünk és veletek is megtörténhet a baj. Éppen ezért segítünk felkészülni olyan esetekre, amikre amúgy nem is lehet.

A cikk folytatását ITT találjátok.

Szemeteskuka

Elsőre furcsának tűnhet, hogy ugyan miért ellenőrzik a szemetet, de valójában ez afféle „előzetes” számukra. A különböző dobozokból ugyanis fel tudják mérni, milyen értékek vannak a lakásotokban, főleg karácsony környékén. Különösen felkelti az érdeklődésüket, ha tévésdobozt vagy hasonló értékes tárgy csomagolását látják meg.

Sötétebb területek

Mivel nem szeretnék kockáztatni a lebukást, sok betörésre inkább estefelé kerül sor, amikor már besötétedik. Ilyenkor az árnyékosabb részeket keresik, ahonnan be tudnak jutni, ezért érdemes mozgásérzékelő fényt elhelyezni az udvaron és a kertben.

Levelekkel teli postaláda

A betörők általában biztosra mennek abban, hogy ne legyen otthon egyetlen lakó sem. Sokszor hosszú ideig megfigyelik őket, de van, hogy hirtelen választanak lakást. Ilyenkor a postaládát is ellenőrzik, hiszen ha az tele van levelekkel, szinte biztos, hogy a lakó elutazott valahova.

Riasztórendszer

Persze ezt biztosan ti is tudtátok már, de érdemes hangoztatni: ha kamera vagy riasztó van felszerelve a lakásban, sokkal kisebb az esélye annak, hogy valaki megpróbáljon kirabolni titeket.

telefon-lopas-rablas-tolvaj

Ezt nem hiszem el! Lenyúlták a telefonom!

Nem tudunk létezni a telefonunk nélkül, ez szerintem mindenkinek ismerős. Mondhatni, ő lett a legjobb barátunk. De mégis mit tehetnénk, ha valaki elszakítja tőlünk? És mi van, ha a saját otthonotokban idegenek járnak, betörnek hozzátok úgy, hogy ráadásul otthon vagytok? Előzzétek meg a bajt! Segítünk!

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
Világ
Már csak a szakdolgozat választ el a diplomádtól?
vous - 2023.01.19.
Minden gólyát a szakdolgozattal riogatnak, akik ezt persze rendszerint nem veszik komolyan, hiszen még annyira távolinak tűnik, és amúgy is az új élethelyzet felett érzett eufória tompít minden aggodalmat.

Otthon

Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
Otthon
Kényelem és praktikum egy szűkebb nappaliban is
vous - 2023.01.26.
Amikor a nappalinkat rendeznénk be, az elsődleges szempontunk egyértelműen a kényelem, hiszen ez az a helyiség, ahol általában a legtöbb időt töltök, és ahol vendégeket is fogadunk. A helyiség mérete azonban olykor határt szab a lehetőségeknek: a praktikus helykihasználásra is figyelmet kell fordítani amellett, hogy egy kellemes hangulatú, jól használható nappalit szeretnénk kapni. Szerencsére a széles bútorválaszték ebben mellettünk áll.