Egyéb kategória

4 szerelemmítosz, ami tönkreteszi a kapcsolatotokat

Most leszámolunk a boldog párkapcsolatokat romboló fals elvárásokkal és hitekkel! Ráadásul a tudomány is segít nekünk ebben.

vous - 2016.12.14.
4 szerelemmítosz, ami tönkreteszi a kapcsolatotokat

Nem tarthatjátok fent sokáig a mézeshetek időszakát

Egy 2010-es kutatás szerint nagyon is megtartható az a bizonyos szikra, ami a kapcsolatok első néhány évére jellemző. MRI vizsglatnak vetették alá azokat a többéves kapcsolatban levő párokat, akik azt mondták, hogy náluk még mindig me van a szikra, illetve frissen összejött párokat és azt találták, hogy ugyanaz az agyi aktivitás volt megfigyelhető a különböző ideje együtt levő szerelmeseknél. Kivéve, hogy az új kapcsolatban levők agyában a szikra mellett még ideges és rögeszmés gondolatok is keringtek.

Tehát tudatosan lehetséges fenntartani a szikrát, de ehhez mindkét félre szükség van. Apró figyelmességekkel, illetve a rutintól való elszakadással el lehet nyújtani és vissza is lehet hozni a szerelmes időszakot.

Forrás:
Pixabay

A féltékenység mutatja meg, mennyire érdekel a másik

Azt gondolnátok, hogy egy kis féltékenység jót tesz a kapcsolatnak, pedig nem így van. Hiába ragaszkodik ahhoz a féltékenykedő fél, hogy szeretetből teszi, valójában félelemből és bizonytalanságból fakadóan. Felesleges harcokhoz, ellenőrizgetésekhez és mikromenedzseléshez vezet, ezek pedig mind gyengítik a kapcsolatot.

Mit tehettek, ha mégis féltékenyéget éreztek? Kezelhetitek az érzéseiteket racionálisabban és beszélhettek róluk őszintén és nyugodtan, nem őrjöngve és vádaskodva, így a szerelmeteknek is több lehetősége lesz megérteni és elmondani, mi történt, vagy ő mit érzett.

A cikk még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok IDE!

joy vous_11

JOY & VOUS

JOY.hu és a VOUS.hu stratégiai együttműködést kötöttek. Naponta olvashatjátok a JOY.hu szerkesztőinek, szerzőinek cikkeit nálunk, és fordítva: a VOUS szerkesztői és szerzői is vendégszerzősködnek a JOY.hu-n. 

Keressétek őket itt, kövessetek bennünket ott!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
Világ
EFOTT fesztivál: 4 nap, 6 színpad, több mint 100 fellépő a nyár legnagyobb egyetemi buliján
vous - 2023.06.05.
A törökországi földrengésben érintett hallgatókat is vendégül lát idén az EFOTT fesztivál – jelentette be Dr. Hankó Balázs Zoltán felsőoktatásért felelős államtitkár a rendezvényt beharangozó sajtóeseményen. Elhangzott: az EFOTT az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja. A rendezvény sokszínű zenei kínálatának köszönhetően a középiskolásoktól az egyetemistákon át minden korosztály megtalálhatja a számára legizgalmasabb előadókat, 6 színpadon több mint 100 fellépőt. Július 12. és 16. között többek között a VALMAR, a Wellhello, Dzsúdló, a Halott Pénz, a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, Majka, a Blue, a La Bouche és a Culture Beat is koncertezik a Velencei-tó partján. A fesztivál nappali programjait összefogó UNIversumba idén rekordszámú felsőoktatási intézmény jelentkezett. A programok középpontjában a kultúra, az egészséges életmód, a digitalizáció és a fenntarthatóság áll majd.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.