Egyéb kategória

Szomorú hír: hatalmas hazugságon alapul Hamupipőke története

Gyerekként biztos sokszor töprengtetek rajta, hogy ugyan miért nem lehet kapni a boltokban olyan cipőt, mint amilyen Hamupipőkének is van. A tudomány most erre is magyarázatot ad.
vous - 2016.01.06.
Szomorú hír: hatalmas hazugságon alapul Hamupipőke története

Egy fizikával foglalkozó tudományos lap tavaly készített egy tanulmányt, amit “Hamupipőke szertefoszlott álmainak” neveztek el. Állításuk szerint az üvegcipő nemcsak hogy kényelmetlen, de elképesztően veszélyes is. Így már meg is tudjuk érteni, miért nem láttunk belőlük egy darabot sem a boltokban. A tanulmány készítői szerint Hamupipőke akkor viselhetett volna üvegcipőt, ha egy helyben állt volna, nem pedig a táncparketten pörögve a herceggel.

Forrás:
giphy.com

A kutatók azt feltételezik, hogy Hamupipőkének 37-es lába volt és a cipő nátronmész és hétköznapi üvegből készült. Hiába volt Disney-hercegnő, a való életben egy ilyen cipőben akkora nyomás érte volna a lábakat, főleg futás közben, hogy egyszerűen összetörtek volna. Csak akkor lett volna képes elfutni az üvegcipőben, ha a lábbelinek egyáltalán nem lett volna sarka, illetve 1,15 centiméteres vagy még kisebb lett volna. Hiába, a tudomány mindenre tudja a magyarázatot. Ezután már a Hamupipőkét sem olyan szemmel fogjuk nézni, mint régen.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
Világ
A születési neve nem Jávor Pál volt – 10+1 tény, amit nem tudtál a színészlegendáról
vous - 2022.08.17.

Jávor Pál neve magyarok milliói számára jelent egyet a mulatással, nótázással, szórakoztatással és magas szintű színészi játékkal. Pályája csúcsán – és talán még ma is – az emberek barátként tekintettek rá, mindenki akart magának egy szeletet a “Jávor Paliból”. Azonban a filmvászonról nem igazán lehetett megismerni a magyar bulvármédia első csillagát. Elhoztunk 10+1 tényt Jávor Pálról, amit még a legelvetemültebb rajongók sem biztos, hogy ismernek.

Otthon

Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
Otthon
Ez a dolog nem hiányozhat a lakásodból, ha otthonnak akarod nevezni
vous - 2022.09.29.

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, amiért szeretjük. Az ősz is ilyen: ilyenkor leginkább az őszi színeket szoktuk kiemelni, valamint az őszi leveleket, terméseket, amik megalapozzák ennek az évszaknak a hangulatát. Sokan szeretik otthonukban is megjeleníteni az aktuális időszakot, ehhez pedig sok különböző dísztárgyat vehetünk igénybe. A díszgyertyák szintén nagyon sokat tesznek hozzá a kellemes, otthonos légkör kialakításához, az aktuális szezonnak megfelelően.