Egyéb kategória

Szomorú hír: hatalmas hazugságon alapul Hamupipőke története

Gyerekként biztos sokszor töprengtetek rajta, hogy ugyan miért nem lehet kapni a boltokban olyan cipőt, mint amilyen Hamupipőkének is van. A tudomány most erre is magyarázatot ad.
vous - 2016.01.06.
Szomorú hír: hatalmas hazugságon alapul Hamupipőke története

Egy fizikával foglalkozó tudományos lap tavaly készített egy tanulmányt, amit „Hamupipőke szertefoszlott álmainak” neveztek el. Állításuk szerint az üvegcipő nemcsak hogy kényelmetlen, de elképesztően veszélyes is. Így már meg is tudjuk érteni, miért nem láttunk belőlük egy darabot sem a boltokban. A tanulmány készítői szerint Hamupipőke akkor viselhetett volna üvegcipőt, ha egy helyben állt volna, nem pedig a táncparketten pörögve a herceggel.

Forrás:
giphy.com

A kutatók azt feltételezik, hogy Hamupipőkének 37-es lába volt és a cipő nátronmész és hétköznapi üvegből készült. Hiába volt Disney-hercegnő, a való életben egy ilyen cipőben akkora nyomás érte volna a lábakat, főleg futás közben, hogy egyszerűen összetörtek volna. Csak akkor lett volna képes elfutni az üvegcipőben, ha a lábbelinek egyáltalán nem lett volna sarka, illetve 1,15 centiméteres vagy még kisebb lett volna. Hiába, a tudomány mindenre tudja a magyarázatot. Ezután már a Hamupipőkét sem olyan szemmel fogjuk nézni, mint régen.

Ajánlott cikkek