Egyéb kategória

Vigyázat! Halálos lehet, ha túl sok vizet isztok!

Manapság a csapból is az folyik (ha-ha), hogy igyatok meg minimum két liter vizet minden nap, ha pedig edzeni mentek, meg se álljatok háromnál. Egyre több praktika és telefonos alkalmazás nyújt segítséget abban, hogy hidratáltak maradjatok, de vigyázzatok, ezzel is túlzásba lehet ám esni!

vous - 2016.12.07.
Vigyázat! Halálos lehet, ha túl sok vizet isztok!

Tudom, hogy nincs túl sok sorstársam a témában, de azok közé a kevesek közé tartozom, akiknek nem esik nehezére az egész napos vízivás. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy lehet az, hogy mások egész nap alig isznak – komolyan mondom, jobb napokon már délelőtt ledöntök egy másfeles vizet, de a sztori, amit nemrég olvastam a HelloGigglesen, kicsit megijesztett.

Egy brit nő ugyanis, miután elkezdte magán egy csúnya felfázás jeleit érzékelni, ahelyett, hogy orvoshoz fordult volna, inkább unortodox kezelési módszerhez folyamadott: történetesen egy vízkúrához. A dolog lényege az volt, hogy szinte állandóan vizet ivott (félóránként több mint egy pohárral, tehát szinte megállás nélkül), gondolván, hogy ezzel valahogyan „átmossa” majd a szervezetét – talán mondanunk sem kell, nem jött be a mesterterv. Helyette viszont olyannyira leesett a nátriumszint a szervezetében, hogy majdnem belehalt. Mondjuk így legalább eljutott a kórházba, ha már a fertőzéssel nem sikerült.

Forrás:
istock.com

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ezentúl le kell állnotok az egész napos folyadékbevitellel, viszont a mennyiségre mindenképp figyeljetek oda – ez csak egy újabb bizonyíték arra, hogy túlzásba semmit sem szabad vinni, sajnos még a vizet sem. És hogy mennyi az annyi? A szakértők azt javasolják, hogy ha naponta nagyjából 3 liter vizet isztok, akkor biztos nem érhet benneteket hasonló baj.

Ti mennyi vizet isztok meg egy nap?

Ajánlott cikkek