Egyéb kategória

Kimaradt a menstruációtok? Ezek lehetnek az okok

Ha mindig pontosan jön meg a menstruációtok, már egy-két napos késés után is teljesen bepánikolhattok. Nyugi, igazából a terhességen kívül még rengeteg oka lehet a piros betűs napok kimaradásának!

vous - 2016.12.03.
Kimaradt a menstruációtok? Ezek lehetnek az okok

1. Épphogy kigyógyultatok egy betegségből

Hideg van, fúj a szél, így nem csoda, ha esetleg nemrég összeszedtetek egy erős megfázást. Ha ez így volt, aggodalomra semmi ok, hiszen könnyen meglehet, hogy a testeteket lefoglalta a vírusokkal és bacikkal való küzdelem. Így pedig nem volt ideje arra, hogy a menstruációtokkal is foglalkozzon.

Forrás:
iStock

2. Megváltozott a napirendetek

Ha nagy változás áll be az életetekben, azt a szervezetetek is alaposan megérzi. Gondoljatok csak bele, például mennyire megviseli a biológiai órátokat, ha olyan helyre utaztok vakációzni, ahol többórányi eltolódás is van. Vagy amikor egész nyáron hajnali 4-ig ébren voltatok, és szeptemberben kénytelenek voltatok a suli miatt 6-kor kelni. A nagy változásokat pedig a menstruációtok is megérzi, így megesik, hogy ilyenkor egy hónap kimarad.

3. Az a fránya stressz!

Hihetetlen, mennyi negatív hatása van a stressznek, igaz? Ingadozni kezdhet a testsúlyotok, megfájdul a fejetek, bőrproblémákkal találhatjátok szembe magatokat, és akkor a lelki gondokról még nem is beszéltünk. És bizony a nagy stresszelés a menstruációtokat sem hagyja békén. Ilyen szituban a testetek úgy érzi, nem a legjobb ötlet bevállalni egy kisbabát, így szünetelteti a piros betűs napokat egy kis időre.

magány egyedüllét

Itt az ideje lenyugodni! 6 módszer, hogy újra zenbe kerüljetek

Idegeskedés, nyomasztó érzés, izgulás – bizonyára mindannyiunk találkozott már hasonló érzésekkel. A mostani stresszes világban muszáj, hogy legyen a tarsolyotokban pár trükk, amivel le tudjátok vezetni a feszültséget. Ebben segítünk most!

A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

4. Új étrend, új edzésforma

Eddig húst ettetek, most pedig áttértetek a vegetáriánus életformára? Akkor ez is lehet az oka a menstruáció kimaradásának, a húsban lévő hormonok ugyanis hirtelen eltűnnek a szervezetetekből. Ugyanez igaz az edzésre is, hiszen aki elkezd sportolni, változtat az étrendjén is, így a kettő együtt ugyancsak ezt a hatást érheti el.

Ajánlott cikkek