Test

5 edzéstipp lusta és elfoglalt lányoknak

Ha túlságosan be van osztva az életetek vagy csak lusták vagytok egy kis edzéshez, legalább a következő tippjeinket iktassátok be a mindennapjaitokba. Ennyi mozgásba még nem halt bele senki, viszont a testetek nagyon hálás lesz érte.

vous - 2016.12.01.
5 edzéstipp lusta és elfoglalt lányoknak

1. Sétálás

Sétljatok egy körrel többet a kutyával, válasszátok a mozgólépcső helyett a normális lépcsőket, és a liftet is hagyjátok meg az idősebbeknek. Ezek aprócska változtatások, de mégis sokat jelenthetnek a testeteknek. Azt már meg sem merem említeni, hogy autó helyett menjetek biciklivel a munkába…

2. 10 perc

Ne úgy álljatok az edzéshez, hogy az egy örökké tartó kínszenvedés, vegyetek egy órát, és nézzétek, mennyi időt is fordítotok valójában a mozgásra. Első körben például próbáljátok ki azt, hogy csináltok pár felülést, fekvőtámaszt, terpeszugrást és lábemelést.

hasizom sport edzés

Csak napi 10 perc és máris többet tettetek, mint aki semmit sem sportol

Nem egyszerű túllépni a megszokásainkon, a tévé vagy a számítógép előtti görnyedésen, és elkezdeni mozogni. Hiszen itt jönnek a kifogások, mint például az, hogy munka után fáradt vagyok, vagy már késő van, esetleg annyi minden mást kell csinálnom, és az örökzöld most nincs kedvem hozzá sem maradhat ki a felsorolásból. Van egy mondás – hisz sosem elég a klisékből –, miszerint mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.

A teljes cikket itt olvashatjátok el.

3. Parkolás

Döntsétek el, hogy arra pazaroljátok el az időtöket, hogy felesleges köröket tesztek meg, mire találtok egy helyet a bolt közelében, vagy inkább leálltok két sarokkal lejjebb és sétáltok. Azért javasolnám a második opciót, mert így rá lennétek kényszerítve arra, hogy mozogjatok, ahelyett hogy bolyongtok a kocsival.

4. Folyadékpótlás

Kétlem, hogy lenne egy jó indokotok arra, miért nem isztok eleget naponta. Oké, nehéz megtanulni rendesen inni, de nem kell a tökéletesség, csak igyekezzetek minél több vizet elfogyasztani.

víz jég pohár

Főleg reggel éri meg vizet inni

Az éhgyomorra bevitt víz javítja az emésztést, ugyanis 30%-kal növelhetitek így az anyagcserétek működését. Tehát főként akkor ajánlott, ha emésztési gondokkal küzdötök, vagy szeretnétek elősegíteni a fogyást.

A többi jótékony hatását itt találjátok.

5. Bulizás

Ha rendszeresen szerettek kimozdulni, ne egy kocsmába szervezzétek az eseményt, hanem egy olyan helyre, ahol van tánctér. A kedvenc zenéteknél pattanjatok fel, tekerjetek párat a csípőtökön, és már meg is nyugodhat a lelkiismeretetek, hogy mozogtatok.

Próbálkozhattok még azzal is, hogy olyan egyéb programokat szerveztek, amelyek rejtett edzések egyben! Ezekről itt olvashattok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.