Test

5 edzéstipp lusta és elfoglalt lányoknak

Ha túlságosan be van osztva az életetek vagy csak lusták vagytok egy kis edzéshez, legalább a következő tippjeinket iktassátok be a mindennapjaitokba. Ennyi mozgásba még nem halt bele senki, viszont a testetek nagyon hálás lesz érte.

vous - 2016.12.01.
5 edzéstipp lusta és elfoglalt lányoknak

1. Sétálás

Sétljatok egy körrel többet a kutyával, válasszátok a mozgólépcső helyett a normális lépcsőket, és a liftet is hagyjátok meg az idősebbeknek. Ezek aprócska változtatások, de mégis sokat jelenthetnek a testeteknek. Azt már meg sem merem említeni, hogy autó helyett menjetek biciklivel a munkába…

2. 10 perc

Ne úgy álljatok az edzéshez, hogy az egy örökké tartó kínszenvedés, vegyetek egy órát, és nézzétek, mennyi időt is fordítotok valójában a mozgásra. Első körben például próbáljátok ki azt, hogy csináltok pár felülést, fekvőtámaszt, terpeszugrást és lábemelést.

hasizom sport edzés

Csak napi 10 perc és máris többet tettetek, mint aki semmit sem sportol

Nem egyszerű túllépni a megszokásainkon, a tévé vagy a számítógép előtti görnyedésen, és elkezdeni mozogni. Hiszen itt jönnek a kifogások, mint például az, hogy munka után fáradt vagyok, vagy már késő van, esetleg annyi minden mást kell csinálnom, és az örökzöld most nincs kedvem hozzá sem maradhat ki a felsorolásból. Van egy mondás – hisz sosem elég a klisékből –, miszerint mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen.

A teljes cikket itt olvashatjátok el.

3. Parkolás

Döntsétek el, hogy arra pazaroljátok el az időtöket, hogy felesleges köröket tesztek meg, mire találtok egy helyet a bolt közelében, vagy inkább leálltok két sarokkal lejjebb és sétáltok. Azért javasolnám a második opciót, mert így rá lennétek kényszerítve arra, hogy mozogjatok, ahelyett hogy bolyongtok a kocsival.

4. Folyadékpótlás

Kétlem, hogy lenne egy jó indokotok arra, miért nem isztok eleget naponta. Oké, nehéz megtanulni rendesen inni, de nem kell a tökéletesség, csak igyekezzetek minél több vizet elfogyasztani.

víz jég pohár

Főleg reggel éri meg vizet inni

Az éhgyomorra bevitt víz javítja az emésztést, ugyanis 30%-kal növelhetitek így az anyagcserétek működését. Tehát főként akkor ajánlott, ha emésztési gondokkal küzdötök, vagy szeretnétek elősegíteni a fogyást.

A többi jótékony hatását itt találjátok.

5. Bulizás

Ha rendszeresen szerettek kimozdulni, ne egy kocsmába szervezzétek az eseményt, hanem egy olyan helyre, ahol van tánctér. A kedvenc zenéteknél pattanjatok fel, tekerjetek párat a csípőtökön, és már meg is nyugodhat a lelkiismeretetek, hogy mozogtatok.

Próbálkozhattok még azzal is, hogy olyan egyéb programokat szerveztek, amelyek rejtett edzések egyben! Ezekről itt olvashattok.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.