Egyéb kategória

Tényleg létezik a poliamória? Avagy lehetséges, hogy egyszerre két emberbe legyek szerelmes?

„A napokban kezembe akadt a tinédzser énem naplója, visszaolvasva a sorokat egy érdekes jelenségre lettem figyelmes” – kezdi történetét Viki, aki a VOUS vendégszerzői felhívására küldte be írását egy sokakat foglalkoztató jelenségről. A következő sorokban Tóth Viktória írását olvashatjátok.

vous - 2016.11.27.
Tényleg létezik a poliamória? Avagy lehetséges, hogy egyszerre két emberbe legyek szerelmes?

Bizonyára minden ember életében van olyan, amikor egynél több udvarló férkőzik közel a szívéhez, és akkor jön a nagy dilemma: melyiket válasszam, melyik lesz az „igazi”? Ilyenkor jönnek a csajos beszélgetések, a jobbnál jobb tanácsok, miszerint amelyik nélkül nem tudod elképzelni az életed, azt szereted igazán, hisz csak egy embert lehet egyszerre szeretni.

Gondolhatnánk, hogy ez csak a tini énünk szerelmi ideája, hiszen egy felnőtt nő tudja, kit szeret, kit akar.

Sajnos ki kell ábrándítsak mindenkit: ez mind nem igaz! Itt lép be az érzelmi buliba a poliamória mint jelenség. Vitatkozhatunk róla, hogy valóban létezik-e, vagy csak a szexuális kicsapongásokban otthonra lelő deviánsok próbálják domesztikálni a kapcsolataikat. De mi is az a poliamória? Tulajdonképpen nyers fordításban „többszerelműség”. Amikor egy kapcsolatban nemcsak két személy van jelen, hanem annál több, és a közöttük lévő kapcsolat mély és bizalmi. A felek egymásba szerelmesek, csak többen. Ennyi. Megosztom a szívem, és másnak is adok belőle. Szuperül hangzik nem? Nem. Az ókori görög gondolkodók szerint legtöbbször ez a természetes állapot, ám a mai modern, szocializált embernek még mindig tabu és kezelhetetlen jelenség.

Forrás:
iStock

A poliamorista kapcsolatban élőket gyakran támadják olyan vádakkal, hogy ők egyszerű swingeresek, poligamisták, deviánsok. Ám ha jobban beleássuk magunkat a témába, akkor rájövünk, hogy közel sem erről van szó.

Hölgyeim, valljuk be magunknak, tényleg elég egyetlen szép szempár, hogy valódi szerelmet érezzünk nap mint nap? Nem elég nagy a szívünk ahhoz, hogy elférjen benne egyszerre akár több hódoló is?

Persze buzdítani senkit nem szeretnék, de fontos, hogy megismerjünk egy olyan problémát, amivel érzelmileg mindannyian megküzdünk életünk egy pontján. Amikor annyi nő szenved a megcsalás árnyékában – akár ő az áldozat, akár ő az elkövető –, elgondolkodhatnánk azon, nem lenne-e más út. Amikor eljön az a pont, hogy azért fojtjuk bele magunkat a csokikómába, mert azt érezzük, két emberbe vagyunk szerelmesek. Veszekszünk önmagunkkal, hogy ez nem lehetséges, vagy a szívünk, vagy a libidónk csap be minket.

Természetesen ne feledjétek: a fent említett alternatíva csak olyan helyzetben működik, ahol a kapcsolat felei hasonlóképpen gondolkodnak, és minden apró dolgot megbeszélnek egymással, olyan nyitott kommunikációban, ahol nincsenek tabuk.

vendégszerző VOUS

Legyél te is a VOUS vendégszerzője!

Van jó témátok? LEGYETEK A VOUS VENDÉGSZERZŐI!

A VOUS-lányok olvasói cikkeket keresnek, segítsetek megtalálni a legjobbakat! 😉 Ha szívesen kipróbálnátok magatokat vendégszerzőként, van olyan történetetek, amit megosztanátok más nőkkel, akkor eljött a ti időtök!

A részletekről mindent megtudhattok ITT!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
Otthon
Elöltöltős vagy felültöltős mosógépet érdemes venni?
vous - 2024.05.28.
Több szempontot is figyelembe kell venni, ha azt szeretnénk eldönteni, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép volna ideálisabb a számunkra. Az első és legfontosabb aspektus az, hogy mekkora terület áll a mosógép rendelkezésére.