Egyéb kategória

Eláruljuk, milyen személyiséghez milyen edzésforma passzol

Kevésbé vagytok motiváltak ahhoz, hogy minden este rójátok a köröket? Vagy utáltok mások társaságában mozogni? Akkor ideje újragondolni, hogy milyen edzés is passzol a legjobban a ti személyiségetekhez.

vous - 2016.11.26.
Eláruljuk, milyen személyiséghez milyen edzésforma passzol

1. Ha beleuntok a dolgokba, akkor mixeljetek!

Ha már uncsi, hogy minden este a futásról szól, akkor elő a naptárral, és tervezzetek naponta más és más tréningeket. Valószínűleg a ti motivációtokat a változatosság tudja fenntartani.

2. Ha kell, hogy egy cél legyen előttetek

Ti vagytok azok, akiknek az elszántsága addig marad fenn, még el nem éritek azt a bizonyos kitűzött célt. Ide példáként tökéletes lehet a futás. Szabjatok meg magatoknak egy távot, és egy ahhoz meghatározott időt. Aztán ha azt teljesítettétek, akkor jöhet a következő fokozat és az azt követő.

Takács Nóra Irongirl

Hogyan lesz valakiből futó, ha eddig sohasem sportolt?

Takács Nóra élete első IRONGIRL versenye előtt maga sem hitte, hogy sikerülhet neki, de ha a legnagyobb hazai triatlonista, Kropkó Péter biztatta a megmérettetésre, nem volt mese, belevágott az edzésbe. A legendás sportoló azt is elvállalta, hogy a „Jónő” csapat több tucat lelkes tagját heti egy edzéssel fél év alatt felkészíti a versenyre. És végül…

A teljes cikket itt olvashatjátok el.

3. Ha szeretitek tudni, mit miért

Az alapján kezdetek egy edzésformába, hogy előtte alaposan utánajártatok? Akkor érdemes lenne kipróbálnotok, milyen egy személyi edzővel közösen dolgozni az alakotokon. Ez sokkal egyszerűbb és gyorsabb megoldás lehet, a hátulütője talán annyi, hogy nem végezhetitek a gyakorlatokat otthon.

4. Ha szerettek kizökkenni a világotokból…

…akkor nektek olyan tréningre van szükségetek, amely nagyon intenzív, és sok energiát igényel. Próbáljátok ki például a crossfitet, amelyben biztosan nem fogtok lazsálni, viszont kőkeményen „dolgozni” azt igen, mindeközben pedig időtök nem marad stresszelni magatokat mondjuk a munkátok miatt.

has edzés alak

Lehet crossfitedzést tartani eszközök nélkül, otthon? Lehet bizony!

A crossfit az egyik legnépszerűbb és leghatékonyabb mozgásforma napjainkban, de a legtöbb ilyen tréninghez szükséges edzéseszköz. Azonban itt egy szuper otthoni verzió, ami a crossfitalapelvekre és -gyakorlatokra építve eszközök nélkül ér el a testetekben ugyanolyan hatékonyságot!

A teljes cikkért kattintsatok ide!

5. Ha jobban érzitek magatokat egyedül

Azzal sincs semmi probléma, ha zákózottabbak vagytok, és nem vágytok mások társaságára, maradjatok akkor otthon. De ez nem jelenti azt, hogy kevésbé becsületesen kell végeznetek a feladatokat, nem pihenhettek többet vagy hagyhattok ki egy feladatot csak azért, mert úgysem kéri azt számon senki.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.