Világ

Megdöbbentő statisztika: ennyire vagyunk rákattanva a telefonunkra

Csak őszintén! Ti naponta hányszor néztek rá a mobilotokra? Egy felmérés szerint átlagosan 110-szer, ez pedig olyan megszokott dologgá vált, hogy a legtöbben észre sem veszik, de teljesen rákattannak a modern technológiára. Legalábbis ezek az arányok nagyon azt mutatják.

vous - 2016.11.23.
Megdöbbentő statisztika: ennyire vagyunk rákattanva a telefonunkra

Amikor felszálltok a metróra vagy a buszra, könnyen észrevehetitek, hogy szinte minden ember kezében ott van az okostelefon. Amíg a személyes baráti találkozókon nem nyomkodjátok a mobilt megállás nélkül, nincs nagy gond, de azért érdekes megnézni az alábbi adatokat, amik bebizonyítják, az utóbbi időben eléggé rákattantunk erre az eszközre.

Forrás:
iStock.com

A fürdőbe is jön velünk a telefon

A Designtaxi egy infografikán gyűjtötte össze a statisztikákat, amikből kiderült, hogy a fürdőszobában sem vagyunk egyedül; legalábbis a telefonunk jön velünk. A felnőttek 12%-a a fürdőkádban is mobilozik, 40%-uk pedig azt is bevallotta, hogy a WC-n ülve is a kezébe veszi a telefont.

És mi a helyzet a hálószobában?

Az emberek 56%-a ébredés után rögtön csekkolja a telefonját, 61% pedig úgy alszik, hogy a mobilt a párnája alá, vagy az ágya mellé teszi. Az igazán meglepő adat viszont csak ezután jön, ugyanis minden ötödik 18–32 év közötti ember használta már az okostelót szex közben is!

Tilos vezetés közben mobilozni, de sokan megszegik a szabályt…

Az arányok szerint az emberek 75%-a bevallotta, volt már arra példa, hogy vezetés közben üzenetet írtak, és a szülők 56%-a is rápillant időnként a telefonra a kocsiban. Ennek meg is van az eredménye, ugyanis az autóbalesetek 26%-a emiatt történik.

Forrás:
iStock.com

A tinik fele beismerte, hogy teljesen rá vannak kattanva a telefonjukra, de úgy tűnik, a felnőttek sem állnak sokkal jobban: 44%-uk ugyanis még nyaralás közben is folyton csekkolja a munkahelyi e-maileket.

Ajánlott cikkek