Egyéb kategória

Lógó fülű és hibrid: így néznek ki a világ legdrágább cicafajtái

Nem újdonság, hogy néhány kutyafajtáért kész vagyonokat kérnek el a tenyésztők, de gondoltátok volna, hogy ez sokszor a macskáknál sincs másképp? A pet360 összegyűjtötte azokat a különleges cicákat, amik nemcsak szépségükkel, hanem borsos árukkal is felhívják magukra a figyelmet! Kitaláljátok, mennyibe kerül a legdrágább macskafajta?

vous - 2016.11.21.
Lógó fülű és hibrid: így néznek ki a világ legdrágább cicafajtái

#9. Maine Coon

Amerika kedvenc cicája akár 10 kg-ra is megnőhet, ezzel arányosan pedig az ára is elég nagy: 1000 dollárt, vagyis 290.000 Ft-ot is elkérhetnek érte.

Objektum doboz

#8. Brit rövid szőrű

Nem sokkal, de megelőzte a Maine Coont a brit rövid szőrű cica, aki jellegzetes pofijával gyorsan elrabolja az emberek szívét. Enek a higgadt természetű macskának pedig 500–1500 dollár (azaz 145.000–438.000 Ft) között mozog az ára külföldön.

Objektum doboz

#7. Szfinx

Emlékeztek még arra a Jóbarátok részre, amikor Rachel vett magának egy szfinx cicát? Bár a sorozatban kicsit gonosz, barátságtalan állatnak mutatták be, valójában nagyon kedvesek és okosak; valószínűleg ezért mozog az áruk 300 dollártól (87.700 Ft-tól) kezdve akár 3000 dollárig (877.000 Ft-ig) is.

Objektum doboz

szfinx-cica-macska

10 indok, hogy szfinx cicát fogadjatok örökbe

Ha itt vagytok, az azt jelenti, hogy ti is legalább annyira macskaimádók vagytok, mint én. Bár nagyon szeretem a kis szőrgombócokat, de egy szfinx cicával lehet igazán levenni a lábamról. Ők lesznek most a főszereplők!

Az indokokat IDE kattintva olvashatjátok.

#6. Orosz kék macska

Ez a cicafajta sárga szemekkel születik, majd ez idővel zölddé alakul át; ez pedig csak még inkább feldobja a külsejét. Az árán is meglátszik, hiszen akár 3000 dollárt, azaz 877.000 Ft-ot is elkérhetnek érte.

Objektum doboz

#5. Skót lógó fülű cica

Oké, nálam ez a macska az igazi nyertes! Születésekor még hegyesek a fülei, de idővel lekonyulnak, amitől elképesztően cuki lesz! Az ára ugyanannyi, mint az előző fajtának; akár 877.000 Ft-ot is fizetnie kell érte a lelkes gazdinak.

Objektum doboz

#4. Manx

A Manx cica különlegessége, hogy a farka nagyon pici, sőt, sokszor hiányzik, a feje nagy és kerek, a mellső lábai viszont rövidebbek a hátsóknál. Különlegessége pedig úgy tűnik, sokat hoz a házhoz, hiszen akár 4000 dollárt (1.170.000 Ft-ot) is adnak érte.

Objektum doboz

#3. Pétervári szfinx

Tudtátok, hogy a szfinx cicának is van több fajtája? Ez az orosz macska ugyancsak barátságos és okos típus, viszont sokkal többe kerül, mint a korábbi: az ára akár 5000 dollárig, azaz majdnem másfél millió forintig is felmehet!

Objektum doboz

#2. Bengáli macska

Ez egy különleges hibrid, ugyanis a bengáli leopárdmacska és a házimacska közös kölykeként született. Ezek után nem csoda, hogy elkérik az árát: a legolcsóbb 1000 dollár (290.000 Ft), a legdrágább pedig 25.000 dollár, azaz több mint 7 millió forint!

Objektum doboz

#1. Szavanna

És a világ legdrágább cicája nem más, mint a szavanna macska! Akárcsak a második helyezett, úgy ő is egy hibrid: az afrikai szervál és más házimacskák közös „gyermeke”, az ára pedig akár 50.000 dollár, azaz közel 15 millió forint is lehet!

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
Világ
Neked milyen a BudaPart? – Most fotópályázatban mutathatod meg!
vous - 2023.05.23.
Mutasd meg, hogy neked mit jelent a BudaPart! Szívesen töltesz időt a BudaParton, itt élsz vagy épp itt dolgozol? Most itt a lehetőség, hogy megörökítsd kedvenc pillanatod vagy hangulatod! Május 22-én, hétfőn indul a „Nekem a BudaPart...!” fotópályázat, ahol három témában mutathatják be a városnegyedet a pályázók, a legizgalmasabb 50 fotóból pedig kültéri pop-up kiállítás készül, mely ingyenesen lesz látogatható a nyár folyamán.

Otthon

Milyen tolóajtók közül választhatunk?
Otthon
Milyen tolóajtók közül választhatunk?
vous - 2023.06.01.
Az emberek többsége olyan lakásra vagy házra vágyakozik, ahol valóban otthonra találhat. A modern lakberendezési irányzatokban a praktikus, esztétikus és energiahatékony lakberendezés kiemelten fontos, de gyakran szembesülünk a hely szűkösségével. Az alábbiakban néhány megoldást tekintünk át, amelyek egyszerűbbé és modernebbé változtatják mindennapjainkat, miközben a lakásunk is letisztultabb megjelenést kap.