Egyéb kategória

Sokan megpróbálják, de keveseknek sikerül: ezért olyan nehéz lejönni a Facebookról

Manapság szinte már el sem lehetne képzelni az életünket Facebook nélkül. Nem, nem arra gondolok, hogy alig lehet kibírni egy napot anélkül, hogy ne töltenénk fel egy képet, ne csekkolnánk be valahonnan, hanem arra, hogy nagyon sok információ csak ott van fent. Illetve azokat, akiket nem tudunk elérni telefonon, könnyebben megtaláljuk. De miért nem tudunk ezenkívül felhagyni a facebookozással?

vous - 2016.11.18.
Sokan megpróbálják, de keveseknek sikerül: ezért olyan nehéz lejönni a Facebookról

Velem is előfordult az, hogy gondolkodtam azon, hogy felfüggesztem a fiókomat. Aztán belegondoltam, hogy rengeteg információból maradnék ki, manapság pedig már el sem tudom képzelni azt, hogy ne lennék fent. Már csak a munka miatt is.

The Open Mind további négy okot hozott most, ami magyarázatul szolgál arra, miért nem vagyunk képesek „lejönni” a közösségi platformokról.

A függőség

Ismertek olyan embert, aki nem tudja lerakni a telefonját, igaz? Valószínűleg ő teljes mértékben belehabarodott a Facebook hírfolyamába. Akik kipróbálták, hogy nem nézik a közösségi oldalt, elárulták, az első 10 napig automatikusan a Facebookot szerették volna megnyitni. Igen, muszáj belátni, hogy függők vagyunk.

Objektum doboz

A személyes tér

Azok, akik úgy gondolják, minden adat, amit feltöltenek, az már nem a sajátjuk, illetve szeretnék a magánéletüket megőrizni maguknak, kevésbe térnek vissza a Facebookra, ha már egyszer sikerült kilépniük. Míg azok, akiknek fontos, hogy mások mit gondolnak róluk, könnyedebben mennek rá a Bejelentkezés gombra.

Objektum doboz

A kedv

Ha jókedvetek van, lehet, hogy inkább mással foglalnátok le magatokat, mint a Facebook pörgetése. Szóval, ha nagyon rácsúsztok a hírfolyamra, álljatok meg egy pillanatra, és gondolkozzatok el, mi bánt benneteket.

Más közösségi oldalak

A kutatás szerint azok, akik aktívan használnak más oldalakat, kevésbé érdeklődnek a Facebook iránt. Véleményem szerint ezt csak az befolyásolja, hogy min nézitek az oldalakat. Míg öreg és lassú okostelefonom volt, a Snapchat, Twitter és az Insta se volt fent rajta, csak a Facebookot használtam. Ám azt gondolom, hogy minden más közösségi oldara is igazak az itt felsoroltak.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek