Világ

Ha nincs programotok estére: filmek, amik az első perctől az utolsóig izgalmasak

Ismeritek azt az érzést, amikor szeretnétek megnézni valami tényleg nagyon izgalmas filmet, de másfél óra után sem találtok semmit? Hát én biztosan, és tudom, nem kis munka rábukkanni valamire, ami az első perctől az utolsóig fenn tudja tartani a feszültséget. Úgyhogy most adok pár filmtippet arra az esetre, ha nincs programotok estére!

vous - 2016.11.13.
Ha nincs programotok estére: filmek, amik az első perctől az utolsóig izgalmasak

A szoba

Amikor leültem megnézni ezt a filmet, kábé semmit sem tudtam róla, de mivel jó értékelést kapott, gondoltam, adok neki egy esélyt. És milyen jól tettem! Bizonyos részeken annyira izgultam, hogy elfelejtettem; én nem is vagyok ott a szobában az anyukával és a kisfiával. A sztori szerint ugyanis egy lányt elraboltak, és már nagyon régóta egy aprócska helyen tartják fogva. Fia, az ötéves Jack itt született, és sosem járt még a szabad levegőn, vagy találkozott más emberekkel. Egyik nap az anyuka azonban úgy dönt, ez így nem mehet tovább, és megpróbálja legalább a gyereket kimenekíteni a szobából…

Objektum doboz

A lehetetlen

A Bennett család épp Thaiföldön nyaral a karácsonyi ünnepek alatt, amikor váratlan dolog történik. Egy hatalmas cunami söpör végig az egész területen, a szülők és a gyerekek pedig elszakadnak egymástól. Az egész vidéket lerombolta a katasztrófa, rengetegen meghaltak, mindenki a rokonait keresi, és senki sem tudja, vajon a többiek túlélték-e. Szerintem ebben a kategóriában az egyik legjobb film, amit valaha is láttam!

Objektum doboz

A hívás

Jordan a 911 segélyhívónál dolgozik; ő az, akihez befutnak a hívások, amikor valaki bajban van. Egyik nap egy fiatal lány, Casey telefonál be, hogy egyedül van otthon, valaki pedig be akar törni a lakásba. Jordan viszont elkövet egy hatalmas hibát, ami a lány életébe is kerülhet, a betörő ugyanis elrabolja őt. Ezek után kezdődik az izgalmas nyomozás, úgyhogy ha szeretitek az ilyen filmeket, mindenképp látnotok kell!

Objektum doboz

Burning bright

Őszinte leszek, ezt a filmet még sosem láttam, de most, hogy elolvastam a tartalmát, biztosan sort kerítek rá. A sztori szerint hurrikán tombol azon a környéken, ahol a főszereplő nő és az autista testvére lakik. Ez már önmagában elég stresszes lehet, azonban a vihar miatt a közeli cirkusz tigrise kiszabadul, és bejut a lakásba; a többieknek pedig meg kell próbálniuk elrejtőzni a vadállat elől.

Objektum doboz

Tortúra

Néhány éve a kezembe akadt egy Stephen King-könyv, a Tortúra, és bár azóta rengeteget olvastam az írótól, ez maradt az örök kedvencem. Úgyhogy nem sokkal később megnéztem a filmverziót is, és meg kell hogy mondjam, imádtam! Hiába tudtam, mi lesz a történet vége, az egész nagyon izgalmas volt. Peter, a népszerű író autóbalesetet szenved egy elhagyatott vidéken, a legnagyobb havazás alatt. Elsőre úgy fest, hogy szerencséje van, mert egy lelkes rajongója talál rá, és viszi haza lakásába, hogy meggyógyítsa Petert. Aztán kiderül, hogy valami nem stimmel: Annie annyira imádja a könyveit, hogy fogva tartja a sérült férfit, és nem tervezi, hogy valaha is szabadon engedi…

Objektum doboz

Holtodiglan

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb thrillerét egyszerűen nem tudtam kihagyni a listáról! Nick és Amy házasok, de a kapcsolatuk már régóta távol van a boldogtól, ezért amikor a lány felszívódik, többen is arra gyanakodnak, hogy a férj meggyilkolta őt. Ahogy halad előre a történet, egyre több dolgot tudunk meg a szereplőkről, és egy idő után már senki sem tudja, kettejük közül kinek lehet hinni.

Objektum doboz

Élve eltemetve

Csak annyit mondok: Ryan Reynolds, és ezzel talán sokakat meg is győztem arról, miért érdemes megnézni ezt a filmet. De azért ennél kicsit több oka is van, mert bár az egész történet egy koporsóban játszódik, nagyon izgalmas lett! Paul Irakban beszállító, egy támadás után pedig arra ébred, hogy egy sötét helyen fekszik, ahol alig van levegő, mozogni lehetetlen, mellette pedig csak egy telefon és egy öngyújtó hever. Amikor kiderül, hogy terroristák eltemették a föld alá, megpróbál mindent bevetni ezzel a néhány holmival, hogy kiszabaduljon, de az ideje véges, mert egyre kevesebb oxigén marad a koporsóban.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
Otthon
Ünnepi dekorációk a gyerekszobába
vous - 2022.11.16.
A felnőtteknél talán csak a gyerkőcök várják jobban az ünnepi időszakot. Ilyenkor tehát nemcsak a nappalit és a konyhát érdemes karácsonyi díszbe öltöztetni, hiszen az ő szobájukban is nyugodtan helyezzünk el dekorációkat. Az advent kezdetétől tehát már bátran tehetsz be nekik színes díszeket, készíthettek közösen az ablakra valami apróságot, így már idejében elkezdődik és tovább is tart az ünnepi hangulat.