Világ

Ne hagyjátok ki: a legkülönlegesebb budapesti piknikek

Nincs is jobb, mint egy hosszú hét után kiszabadulni a négy fal közül, és a zöldben piknikezni egyet. Sokszor azonban nehéz összerántani a barátokat, vagy csak ehhez is lusták vagyunk… ismerős, ugye? De ne csüggedjetek, van megoldás! Gondoltátok volna, hogy egy-egy jól megszervezett piknik alkalmával akár a szomszédotokkal is köthettek barátságot? Ráadásul az egészet nem is nektek kell megszerveznetek.

vous - 2015.06.18.
Ne hagyjátok ki: a legkülönlegesebb budapesti piknikek

Ismerjétek meg a szomszédotokat!

Hála a Facebooknak, ma már könnyen és gyorsan terjednek a legkülönlegesebb események. Így bukkantam rá én is több szuper kezdeményezésre. Közülük az egyik egy szomszédmegismerős, barátkozós piknik a Miutcánk.hu szervezésében. Az ötlet sikerét tükrözi, hogy már két alkalommal rendezték meg, és valószínűleg a harmadik sem várat sokat magára. Na és hogy mit kell tennetek?

Lényegében semmit. Ha megvan a következő piknik időpontja, fogjátok a kedvenc nassolnivalóitokat, hívjátok meg az egyik szomszédot és irány a szabadba! Vége a kínos csendnek a liftben, itt a remek alkalom, hogy megismerjétek a körülöttetek lakókat, akikkel több közös lehet bennetek, mint gondolnátok.

Reggeli kicsit másképp

Egy nap, amikor a reggeli nem az otthoni, sebtében elmajszolt pirítósból áll. Jól hangzik, nemde?  Az együtt reggelizős, hangulatos pikniket szintén második alkalommal tartották meg a Duna-parton nemrég. Ennél az eseménynél a koncepció kicsit más: ha korán érkezel, tényleg semmit nem kell tenned vagy vinned, hiszen mindent megtalálsz a helyszínen. Reggeli péksütemények, borok, gyümölcsök, és minden, ami szem-szájnak ingere.

Na jó, a jó kedveteket és egy műanyag poharat azért érdemes bedobnotok a táskátokba. Egyébként pedig szívesen fogadnak mindenféle süteményeket, nassolnivalókat, cserébe ti is tutira megkóstolhatjátok másét. Ez pedig egy jó beszélgetés kezdete is lehet… Na, ki cserél legközelebb reggelit?

Hol piknikezzetek Budapesten?

Nincs más dolgotok hát, mint szemfülesnek lenni, és figyelni az eseményeket a közösségi oldalakon. Ha pedig még ezek után is a hagyományos, kiskosaras-kockásterítős piknikre vágytok, de nem tudjátok, merre induljatok, akkor íme, néhány helyszín:  

  • Kopaszi-gát
  • Filozófusok kertje
  • Millenáris park
  • Margitsziget
  • Normafa

Piknikre fel!

Ajánlott cikkek