Világ

Ne hagyjátok ki: a legkülönlegesebb budapesti piknikek

Nincs is jobb, mint egy hosszú hét után kiszabadulni a négy fal közül, és a zöldben piknikezni egyet. Sokszor azonban nehéz összerántani a barátokat, vagy csak ehhez is lusták vagyunk… ismerős, ugye? De ne csüggedjetek, van megoldás! Gondoltátok volna, hogy egy-egy jól megszervezett piknik alkalmával akár a szomszédotokkal is köthettek barátságot? Ráadásul az egészet nem is nektek kell megszerveznetek.

vous - 2015.06.18.
Ne hagyjátok ki: a legkülönlegesebb budapesti piknikek

Ismerjétek meg a szomszédotokat!

Hála a Facebooknak, ma már könnyen és gyorsan terjednek a legkülönlegesebb események. Így bukkantam rá én is több szuper kezdeményezésre. Közülük az egyik egy szomszédmegismerős, barátkozós piknik a Miutcánk.hu szervezésében. Az ötlet sikerét tükrözi, hogy már két alkalommal rendezték meg, és valószínűleg a harmadik sem várat sokat magára. Na és hogy mit kell tennetek?

Lényegében semmit. Ha megvan a következő piknik időpontja, fogjátok a kedvenc nassolnivalóitokat, hívjátok meg az egyik szomszédot és irány a szabadba! Vége a kínos csendnek a liftben, itt a remek alkalom, hogy megismerjétek a körülöttetek lakókat, akikkel több közös lehet bennetek, mint gondolnátok.

Reggeli kicsit másképp

Egy nap, amikor a reggeli nem az otthoni, sebtében elmajszolt pirítósból áll. Jól hangzik, nemde?  Az együtt reggelizős, hangulatos pikniket szintén második alkalommal tartották meg a Duna-parton nemrég. Ennél az eseménynél a koncepció kicsit más: ha korán érkezel, tényleg semmit nem kell tenned vagy vinned, hiszen mindent megtalálsz a helyszínen. Reggeli péksütemények, borok, gyümölcsök, és minden, ami szem-szájnak ingere.

Na jó, a jó kedveteket és egy műanyag poharat azért érdemes bedobnotok a táskátokba. Egyébként pedig szívesen fogadnak mindenféle süteményeket, nassolnivalókat, cserébe ti is tutira megkóstolhatjátok másét. Ez pedig egy jó beszélgetés kezdete is lehet… Na, ki cserél legközelebb reggelit?

Hol piknikezzetek Budapesten?

Nincs más dolgotok hát, mint szemfülesnek lenni, és figyelni az eseményeket a közösségi oldalakon. Ha pedig még ezek után is a hagyományos, kiskosaras-kockásterítős piknikre vágytok, de nem tudjátok, merre induljatok, akkor íme, néhány helyszín:  

  • Kopaszi-gát
  • Filozófusok kertje
  • Millenáris park
  • Margitsziget
  • Normafa

Piknikre fel!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
Világ
Hova tűntek Budapest gyönyörű kupolái? – A főváros eltűnt épített öröksége tovább él az Animatiqua Stúdió legújabb rövidfilmjében
vous - 2022.10.26.
Október 20-án tartották Az Eltűnt Budapesti Kupolák című rövidfilm exkluzív premierjét. A rendhagyó kisfilm, amely egy letűnt kor értékes tetődíszeit eleveníti fel, különleges videotechnikával készült. Az alkotásban a főváros egykori stílusát jelentősen meghatározó kupolák kelnek életre. A premier díszvendége Sólymos Sándor, Ybl-díjas építész és filozófus volt, akivel Kondacs András, a film rendezője beszélgetett a vetítést követően budapesti városépítészeti lehetőségekről, az egykori épületek, valamint a kupolák jelenéről és jövőjéről.

Otthon

4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
Otthon
4 tudnivaló, amivel számolni kell, ha kiadjuk a lakásunkat
vous - 2022.11.28.
A folyamatosan dráguló ingatlanpiac bizonytalanságai miatt a bérlakások iránt évről-évre folyamatosan növekszik a kereslet, ezzel párhuzamosan a kiadó lakások száma is egyre nagyobb. A lakástulajdonosok számára ugyanis jól fizető, passzív jövedelemszerzési lehetőséget jelent, ráadásul minimális befektetéssel egy felújítás többszöröse jöhet vissza egy jó állapotú lakás bérleti díjából. A számos előny persze csak a jéghegy csúcsa.