Világ

A legjobb programok Budapesten az ünnepek alatt

Amennyiben szeretnétek kimozdulni a két ünnep között vagy a téli szünet alatt, és valami olyan időtöltést terveztek, ami igen tartalmas és élvezetes, akkor most segítünk dönteni. Számos lehetőségetek van vidéken és persze Budapesten is, hiszen bőven akad programlehetőség az ünnepek körül.
vous - 2022.12.29.
A legjobb programok Budapesten az ünnepek alatt

Ebben a cikkben a legjobbakat mutatjuk most be nektek!

Élményszerzés az ünnepek alatt

A karácsony és szilveszter közeledtével, a két ünnep előtt, közben és után sem árt egy kicsit kikapcsolódni, hogy kettesben legyetek. Ha épp nem a kedvenc játékod előtt ültök, akkor nem csak a karácsonyi vásárok miatt éri meg kimozdulnotok Budapesten a téli időszak alatt. A továbbiakban olyan helyeket mutatunk be nektek, ahol garantáltan jól érezhetitek magatokat, ha egy kis élményszerzésre vágytok.

Látogassatok el az Aeroparkba!

A szünet tökéletes apropó arra, hogy a család apraja-nagyja felkerekedjen és ellátogasson egy olyan helyre, ahol a csapat még soha nem járt. Ha furdalja a kíváncsiságotokat, hogyan és miként ápolják a repülőgépeket, hogyan zajlik egy fékszárny, valamint érdekel a hajtómű és a futómű karbantartása, akkor ez a nektek való hely. Az Aeropark a téli szünetben számos lehetőséget és programot kínál a családok számára. Legyen szó túráról, szimulátorokról, vagy éppen reptérlátogatásról és mesélő pilótákról egyaránt.

Irány a The Art of the Brick!

LEGO-rajongók figyelem! Ősszel hazánkat is meghódította a világ egyik legkedveltebb LEGO-kiállítása. A The Art of the Brick egy kreatívan berendezett kiállítótér, ahol változatos szobrokat, remekművek újragondolt változatát csodálhatjátok meg. Van például Tyrannosaurus Rex csontváz, amely egy hatméteres másolat, de így is lenyűgöző látvány. A Király utca komplexumában található nagyméretű szobrokat összegyűjtő tárlatot január végéig lehet megtekinteni.

Ne maradjon ki a szabad levegő sem!

Ha jó az idő, akkor látogassatok el a Budakeszi Vadasparkba, amely a belvárostól alig 20 percre található. Az állati kalandok télen is várják a családokat, így simogathattok őzeket, részt vehettek látványetetéseken, valamint számos ismeretterjesztő programon. Ha mindez nem lenne elég, akkor van itt mosómedve-tréning és több mint 50 további állatfaj. A hét bármely napján, így akár a téli szünetben és a két ünnep között is érdemes látogatást tenni reggel 9 és délután 4 óra között.

Gyerkőccel irány a gyermekvasút!

Amennyiben úgy gondoljátok, hogy a téli szünetben felkapaszkodnátok a Budai-hegységbe, ne feledjétek, hogy a Gyermekvasútról kedvetekre csodálhatjátok meg a fővárosi panorámát. Bár hóval idén nem kell számolni, azért még így is varázslatos élmény lehet egy téli vonatozás. Üzemnapokon naponta több alkalommal van lehetőségetek felszállni rá. Irány a napsütés és a szabad levegő, szerezzetek élményeket a gyerekekkel együtt!

Mesemúzeum? Miért ne!?

A téli szünet alatt pár nap kivételével, ugyanúgy, ahogy az év többi napján, tárt ajtókkal várnak titeket a Mesemúzeum dolgozói. Legyen szó bármelyik állandó kiállításáról, ami a tündérmesékbe kalauzol el titeket, vagy éppen a szombat délelőtti családi programokról, ahol tartalmas és mesebeli kikapcsolódásra számíthattok. Ezek mindegyik garantáltan mosolyt csal a kicsik és a nagyon arcára. Látogassatok el ide a téli szünet alkalmával, hiszen január 9-ig még sok időtök van erre.

Csodák palotája a tudományok szerelmeseinek

Valószínűleg mindenki hallott már róla, hiszen a mai napig kedvelt helyszínnek számít. A Csodák Palotájában berendezett interaktív tudományos kiállítás 5000 négyzetméteren, két szinten várja a kicsiket és a nagyokat. A különleges attrakciók és a nagyjából 250-féle játéklehetőség egész napos szórakozást biztosít a számotokra a téli szünet alkalmával. Ha mindent kipróbáltatok, akkor irány a családi szabadulószoba, vagy éppen a mozi, amivel pontot tehettek az élményekkel teli nap végére.

A Magyar Zene Háza a muzikális személyeknek

Ha nem egy megszokott élményre vágytok, akkor érdemes ellátogatni a Magyar Zene Házába, ahol igen sok újdonságot fedezhettek fel. Legyen szó például a Kreatív Hangtérről, ahol bármelyik korosztály kipróbálhatja magát, megtudhatjuk, hogy mit jelent a hangokkal játszani. Emellett részt vehettek zenepedagógia foglalkozásokon, családi koncerteken, így a társaság minden tagja jól érzi majd magát a programok alatt.

Irány a jég!

Nem utolsó sorban érdemes kipróbálni a Jégvilágot a Budapest Parkban. Jelenleg ez a főváros legnépszerűbb koncerthelyszíne, azonban idén télre mesebirodalommá változtatták. Nem kérdés, hogy mindenképpen ki kell próbálnotok a szünet alatt. Az 1500 négyzetméteres korcsolyapályát fényekkel szerelték fel, de van itt zene és minden földi jó. Január végéig bárki kipróbálhatja, akik korizni vágyik. A kicsiket pedig a Retrokertben berendezett játszósarokkal csalogatják a helyszínre, január 15-én pedig az egész családot várják a PöttömParty-ra, amely telis-tele lesz programokkal.

Az ünnepek alkalmával is lehetőség van pihenni és kikapcsolódni, hiszen erre az időszakra a fővárosban és annak körzetében számos programot szerveznek, így az egész család kikapcsolódhat.

Ajánlott cikkek