Világ

Mi jellemzi az ideális fogorvosi rendelőt?

Az emberek egy része fél a fogászati beavatkozásoktól, emiatt nem keresi fel rendszeresen a fogorvost és az ideális fogászati rendelőt. Ennek persze meglesznek a negatív következményei.

vous - 2022.08.15.
Mi jellemzi az ideális fogorvosi rendelőt?

Elhanyagolt fogsor helyrehozásához komolyabb beavatkozás kell 

Szinte törvényszerű, hogy minél kevesebb gondot fordítasz a szájápolásra, fogmosásra, annál nagyobb eséllyel alakul ki valamilyen elváltozás. Fogínygyulladást, fogínyvérzést, fogszuvasodást és fogágybetegségek sorát kezelik a Jildent Clinique francia nyelvű praxisában is. A szakorvosok gyakran szembesülnek a páciensek részéről olyan tévhitekkel, hiedelmekkel, amelyek teljesen alaptalanok.

Félelmekkel telve, szorongva jelennek meg, sok esetben már csak akkor, amikor tűrhetetlen a fájdalom, vagy jelentős a foghiány. Elegendő lenne, ha megelőzésképpen évente két alkalommal felkeresnék a fogorvosukat, aki már a legkisebb eltérést is orvosolni tudja. A szűrővizsgálat során olyan elváltozásokra is könnyen fény derülhet, ami szabad szemmel nem is látszik.

Természetesen ahhoz, hogy valaki fenntartások nélkül, szívesen menjen fogászatra, az is elengedhetetlen, hogy a hely, ahova érkezik, komfortos legyen.

Az ideális fogorvosi rendelő páciensközpontú

Akár egy általános fogorvosi vizsgálatról, akár sürgősségi beavatkozásról van szó, mindig a páciens az első. Ennek megvalósítása csak akkor lehetséges, ha a rendelőben dolgozók nem munkaként, hanem hivatásként tekintenek arra, amit csinálnak. Fontos az emberközpontúság, azaz az, hogy ne csak a páciensek fogászati problémáit akarják megoldani, hanem barátsággal fogadják őket már az első találkozás alkalmával.

A közvetlenség, a segítőkészség, a barátságos légkör kialakítása nagyon sokat jelent a fájdalomtól és félemtől szenvedő betegek számára. A figyelem és az, hogy a kezelés során végig rajtuk van a fókusz, megnyugtatja őket, kialakul egy bizalmi kapcsolat, ami a kezelés szempontjából is lényeges. 

Forrás:
Jildent Clinique

Az ideális fogorvosi rendelő szolgáltatás specifikus

Az egészséges fogazat nélkülözhetetlen a minőségi élethez és a társas érintkezésekhez. Nagy jelentősége van a hiányos, rossz állapotú fogazatnak mind egészségügyi, mind esztétikai szempontból, hiszen komoly étkezési, életminőségbeli problémákat idézhet elő. Azonban ahány páciens, annyiféle egyedi probléma, amire kifejezetten az arra specializálódott szakemberek nyújthatnak megoldást. 

Az ideális fogorvosi rendelőben olyan szakembergárda dolgozik, akik a folyamatos elméleti és gyakorlati képzéseknek köszönhetően mindenre a legkorszerűbb trendek szerint reagálnak. 

Az ideális fogorvosi rendelő fájdalommentességet biztosít

A fogászati beavatkozások – foghúzás, fogpótlás, implantátumbehelyezés – nem járhatnak fájdalommal. Ha ugyanis a beavatkozást megfelelően előkészítették, akkor nem fordulhat elő, hogy a páciens fájdalmat érezzen a kezelés során. Ezt általában egy többlépcsős érzéstelenítéssel lehet elérni.

Ne félj te sem – találj rá az ideális fogászati rendelőre!

Ajánlott cikkek