Egyéb kategória

Rögtön visszahívjátok? Ez elárulja, mennyire tartós a barátságotok

Barátságot kötni felnőtt korotokban kemény meló, sőt, megtartani a már meglévőket is az. Amikor még gyerekek voltunk, könnyen ment: reggeltől estig együtt lógtatok, egymásnál aludtatok. Aztán az egyre sűrűsödő hétköznapokkal ez egyre nehezebbé válik, de persze ettől még nem lehetetlen.

vous - 2016.11.12.
Rögtön visszahívjátok? Ez elárulja, mennyire tartós a barátságotok

Mindössze sok türelmet, figyelmet és akaratot igényel egy barátság fenntartása. Azt már Anna is megírta nektek, hogy a barátság bizony nem egyszerű dolog felnőttként, gyakran ugyanis visszanyal az empátiafagyi. Lehet, hogy a gimis barátságok örökké tartanak, a felnőttkori barátsággal azért több meló van. A PureWow magazin azonban ebben is segít, szerintük ugyanis ha ezek a jelek szemmel láthatóak az új, bimbózó kapcsolatoknál, akkor jó úton haladtok!

Azonnal válaszoltok, ha keres

Vannak üzenetek a telefonotokban és az e-mailek között, amelyek hetek óta megválaszolatlanul állnak nálatok. Nos, a barátaitok üzenetei nem tartoznak ezek közé. Ha meglátjátok a nevét a kijelzőn, már kattintotok is.

Forrás:
pixabay

Időt szorítotok egymásra a legzsúfoltabb időszakokban is

Persze nehéz, miközben egyszerre tanultok, dolgoztok, és gyereket neveltek, de van az a mondás, hogy mindent lehet, csak akarni kell. A nem akarás pedig egyértelmű jele annak, hogy ebből barátság nem lesz.

De nem haragudtok meg egymásra, ha valami közbejön

Ha tényleg barátként tekintetek egymásra, megértitek, ha a másik lemondja a programot, ellenben rögtön lebeszélitek, hogy a kimaradt alkalmat pótoljátok mielőbb. Előfordul, hogy az életben prioritás élvez egy találkozóval szemben a gyerek, a munka, vagy akár az, hogy hullafáradtan tántorogtok haza, és inkább aludnátok. A barátok ezt tökéletesen értik.

Nem csak a munkáról beszéltek

Persze meg kell beszélni az irodai drámákat is, de ezenkívül tudtok egymás hétköznapjairól, az otthoni drámákról, meg arról is, hogy éppen milyen ruhába szerettetek bele a sarki boltban.

Forrás:
iStock

Nem telefonoztok, ha találkoztok

Az már régen rossz, ha egymás társaságában a telefonotokat nyomogatjátok. Az egyértelmű jele annak, hogy bárhol lennétek, csak ott nem, ahol éppen vagytok. Ha találkoztok, és a telefonotok a táskátokban marad, akkor sínen vagytok!

Szóltok, ha spenót van a másik foga között

A barátok nem teketóriáznak. Bármennyire is ciki dolognak tűnik szólni a másiknak, hogy mákszemek és spenótdarabkák fészkelték be magukat a fogaik közé, ők inkább szólnak, a ti érdeketekben. Nincs kínos téma, nincs tabu, csak nyíltság és őszinteség.

Ajánlott cikkek